Αργούν οι μπουλντόζες για το νέο «Ηλίας Πούλλος» – Τα επόμενα βήματα

H χορήγηση πολεοδομικής άδειας από το Υπουργικό Συμβούλιο για τη δημιουργία του νέου προπονητικού κέντρου στο Γέρι ήταν χωρίς αμφιβολία κάτι που χαροποίησε άπαντες στην Ομόνοια και ειδικά αυτούς που το «έτρεξαν» πολύ το όλο ζήτημα.

Ήταν κάτι που πήρε χρόνο μιας και με το «καλημέρα» της ανάληψης του ποδοσφαιρικού τμήματος από τον Σταύρο Παπασταύρου το θέμα τέθηκε σε προτεραιότητα.

Τώρα μπήκε το νερό στ’ αυλάκι, αλλά υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γίνουν και θα χρειαστεί και πάλι κάμποση γραφειοκρατία. Με βάση τα δεδομένα που έχουμε ενώπιόν μας, αυτό δεν θα γίνει μέσα στο 2021 αλλά οι ιθύνοντες της ομάδας ελπίζουν να γίνει πριν τον Απρίλιο.

Συγκεκριμένα, θα πρέπει να κατατεθεί αίτηση στον Δήμο Γερίου για παραχώρηση άδειας οικοδομής. Αφού εξασφαλιστεί, θα πρέπει να κατατεθούν τα χαρτιά στις αρμόδιες υπηρεσίες. Ακολούθως θα γίνει προκήρυξη προσφορών από τον ΚΟΑ μιας και επειδή θα δοθούν χορηγίες για μέρος των εργασιών που θα γίνουν, πρέπει να ακολουθηθεί αυτή η διαδικασία.

Αφότου τελειώσουν όλα αυτά και μπουν οι μπουλντόζες, οι εργασίες θα διαρκέσουν έναν περίπου χρόνο.

Πάντως, όλες οι υφιστάμενες κτηριακές εγκαταστάσεις θα κατεδαφιστούν και θα αντικατασταθούν από ένα νέο, σύγχρονο κτήριο. Θα κατασκευαστούν τέσσερα γήπεδα κανονικών διαστάσεων όπου θα υπάρχει χώρος για να φιλοξενείται συγκεκριμένος αριθμός φιλάθλων ενώ το κεντρικό κτήριο του «Ηλίας Πούλλος» θα χωρίζεται σε διάφορες πτέρυγες.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά όλα τα έργα που θα γίνουν.