Αρχίζει τη διερεύνηση των καταγγελιών η επιτροπή

Ο κ. Χάρης Πογιατζής κάλεσε τους ποδοσφαιριστές να συνεχίσουν να δίνουν πληροφορίες χωρίς οποιονδήποτε φόβο

Το «Red Button», η γραμμή όπου οι ποδοσφαιριστές μέσω Email ενημερώνουν την Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, εδώ και δύο περίπου μήνες πήρε «φωτιά» με περιπτώσεις καταγγελιών για στημένους αγώνες.

Ωστόσο, οι καταγγελίες στην πλειοψηφία τους, λόγω του ότι αποτελούν φήμες χωρίς επιπρόσθετη μαρτυρία, δεν μπορούν να διερευνηθούν.

Τα πιο πάνω επιβεβαίωσε στην εφημερίδα μας χθες ο νέος πρόεδρος της επιτροπής κ. Χάρης Πογιατζής, ο οποίος παράλληλα μας αποκάλυψε ότι για μια καταγγελία που έχει γίνει μέσω του Red Button υπάρχει επιπρόσθετη μαρτυρία, έτσι υπάρχει η δυνατότητα να ξεκινήσει η διερεύνηση. Οι καταγγελίες είχαν να κάνουν με την επίτευξη πολλών τερμάτων στον συγκεκριμένο αγώνα.

Έτσι, μετά από αυτό ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα η διερεύνηση της καταγγελίας αυτής, με στόχο σιγά-σιγά να υπάρξουν τα απαραίτητα στοιχεία για τα περαιτέρω.

Σε πρώτη φάση η διερεύνηση περιλαμβάνει παρακολούθηση του συγκεκριμένου αγώνα από τηλεοράσεως και ανάλυση φάσεων, ιδιαίτερα των γκολ.

Σημειώνουμε ότι οι καταγγελίες που έγιναν στη γραμμή από τους ποδοσφαιριστές αφορούν, μέχρι στιγμής, αγώνες μικρότερων κατηγοριών, με την Α΄ Κατηγορία να μην αναφέρεται σε αυτούς.

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού κάλεσε τους ποδοσφαιριστές να συνεχίσουν να δίνουν πληροφορίες χωρίς οποιονδήποτε φόβο, καθώς υπάρχει απόλυτη εχεμύθεια και τίποτε δεν μπορεί να διαρρεύσει από την επιτροπή.

Προηγούμενο άρθρο«Μπουχτίσαμε και σας σιχαθήκαμε…»
Επόμενο άρθροΠαραιτήθηκε από την προεδρία ο Γιώργος Γεωργίου
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΑΥΡΙΝΙΔΗΣ
Κατάγεται από τη Λεμεσό. Αποφοίτησε από τη Σχολή Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Εργάζεται στον ΠΟΛΙΤΗ από το 2003. Από μικρός ήταν με μια μπάλα στα πόδια και το μεγάλο του όνειρο ήταν να γίνει ποδοσφαιριστής. Δεν κατάφερε, όμως, να το εκπληρώσει. Εντούτοις βρίσκεται κοντά στο άθλημα υπό την ιδιότητα του αθλητικού συντάκτη κι αυτό… απαλύνει τον πόνο του! Μπορεί να μην εκπλήρωσε τη μεγάλη του επιθυμία, όμως κατάφερε να αγωνιστεί στο «Old Trafford» σε ένα τουρνουά μαζί με άλλους συναδέλφους από διάφορες χώρες. Στο «Θέατρο των Ονείρων» έζησε για λίγο το δικό του όνειρο. Ας είναι!