Άρχισε Ομόνοια να θυμίζει!

Οι πράσινοι θύμισαν έντονα την περσινή Ομόνοια στο προχθεσινό ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΛ. Η άψογη αμυντική τους λειτουργία, αλλά και η διατήρηση του υπέρ τους σκορ, είναι δύο στοιχεία τα οποία κατά την περσινή περίοδο έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για την κατάκτηση του τίτλου. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο έπαιξαν και απέναντι στους γαλαζοκίτρινους, όπου διαχειρίστηκαν με σχετική ευκολία το 1-0 και έτσι έφυγαν από τη Λεμεσό με το πολύτιμο τρίποντο στις αποσκευές τους.

Ως γνωστόν, η φιλοσοφία του Χένινγκ Μπεργκ στηρίζεται κυρίως στο καλά οργανωμένο αμυντικό κομμάτι, κάτι που έχει παρατηρηθεί από τότε που ανέλαβε το τιμόνι της ομάδας. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που μέχρι στιγμής η Ομόνοια μαζί με την ΑΕΚ έχουν τις καλύτερες άμυνες στο πρωτάθλημα, καθώς έχουν δεχθεί μόλις εφτά τέρματα, με το τριφύλλι φυσικά να έχει δύο αγώνες λιγότερους.

Ένα άλλο στοιχείο που φανερώνει ότι οι πράσινοι άρχισαν να βρίσκουν τα πατήματά τους, είναι και το γεγονός ότι για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι δεν έχουν δεχτεί τέρμα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό στατιστικό στοιχείο για μια ομάδα που στοχεύει στην κατάκτηση του τίτλου. Επίσης, με το βαθμολογικό άλμα που έκανε προχθές το τριφύλλι και ανέβηκε στην τέταρτη θέση, δίνει ώθηση και αυτοπεποίθηση στους ποδοσφαιριστές του ενόψει της δύσκολής συνέχειας.

Και τώρα Καϊράτ

Ο Μπεργκ και οι ποδοσφαιριστές του άρχισαν ήδη να βλέπουν το παιχνίδι της Πέμπτης (22:00) κόντρα στην Καϊράτ, στο οποίο θα αποχαιρετήσουν και το Conference League. Μπορεί ο συγκεκριμένος αγώνας, βαθμολογικά τουλάχιστον να είναι αδιάφορος για την Ομόνοια (αφού έχει κριθεί η πρόκριση), ωστόσο όσοι θα επιλεγούν να αγωνιστούν θα παλέψουν για να πάρουν την πρώτη τους νίκη σε ευρωπαϊκό όμιλο.

Εξάλλου, να μην ξεχνάμε ότι σε μια ενδεχόμενη νίκη οι πράσινοι θα βάλουν και χρήμα στα ταμεία τους. Όσον αφορά την ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Νορβηγός προπονητής αναμένονται πολλές αλλαγές σε σχέση με τα δύο τελευταία παιχνίδια (ΑΠΟΕΛ, ΑΕΛ). Σίγουρα θα υπάρξει η πρόθεση να γίνει διαχείριση ποδοσφαιριστών, καθώς ακολουθεί ο πολύ σημαντικός και δύσκολος αγώνας κόντρα στην ΑΕΚ την ερχόμενη Δευτέρα (18:00).