Άρχισε να παίρνει τη νέα του μορφή το ρόστερ της ΑΕΚ

Κι ενώ απομένουν περίπου 25 μέρες μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας της ΑΕΚ για τη νέα αγωνιστική περίοδο, ο μεταγραφικός προγραμματισμός έχει ολοκληρωθεί περίπου κατά 50% και το έμψυχο δυναμικό της ομάδας άρχισε σιγά – σιγά να παίρνει τη νέα του μορφή. Μέχρι σήμερα ανακοινώθηκαν έξι μεταγραφές και 11 αποδεσμεύσεις, ενώ έγιναν και τέσσερις ανανεώσεις συμβολαίων.

Μετά και την κάλυψη της θέσης του τερματοφύλακα με την απόκτηση του ύψους 1,88 Ισπανού Ρούμπεν Μαρτίνεζ, ο τεχνικός διευθυντής Τσάβι Ρόκα φουλάρει πλέον για την ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας και στη μεσαία γραμμή με έναν ανασταλτικό κι έναν επιτελικό χαφ. Θέσεις που θεωρούνται άκρως κομβικές για τη δυναμική που θα έχει η ομάδα τη νέα σεζόν.

Μέχρι στιγμής το ρόστερ της ΑΕΚ για τη σεζόν 2021-22 έχει διαμορφωθεί ως ακολούθως:

Τερματοφύλακες: Μαρτίνεζ, Τούμπας.

Δεξιοί οπισθοφύλακες: Φερνάντες, Τάντι.

Αριστεροί οπισθοφύλακες: Γκαρσία, Εγγλέζου.

Κεντρικοί αμυντικοί: Γκονζάλεθ, Τρουγιόλς.

Μεσαία γραμμή: Σπιρόφσκι, Ναούμ, Χέιτλι, Άμπραχαμ.

Περιφερειακοί επιθετικοί: Τιάγκο, Ακοράν, Γκαρσία, Μακρής, Ρομό.

Σέντερ φορ: Τρισκόφσκι, Ολατούντζι.

Βέβαια, στο ρόστερ της ΑΕΚ ανήκουν τυπικά και οι Σούτερντεν και Χάουγκεν, για τους οποίους όμως οι δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως δεν υπολογίζονται για τη νέα σεζόν, γι’ αυτό και γίνονται διαβουλεύσεις μαζί τους ώστε να λυθούν τα συμβόλαιά τους. Εκτός, όμως, από τους δύο υπό αναφορά παίκτες, δεν αποκλείεται κάποιος ή κάποιοι ποδοσφαιριστές από το υπάρχουν έμψυχο δυναμικό να αποτελέσουν παρελθόν από την ομάδα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και στη θέση τους να αποκτηθούν άλλοι παίκτες.

Δεν είναι βέβαιο, δηλαδή, ότι όσοι ανήκουν τη δεδομένη στιγμή στο δυναμικό της ομάδας θα διατηρηθούν μέχρι την έναρξη του νέου πρωταθλήματος… Δεν θα πρέπει, επίσης, να ξεχνάμε ότι η ΑΕΚ, εκτός από τον Γιώργο Ναούμ (ανανέωσε τη συνεργασία του με τους κιτρινοπράσινους μέχρι το 2024), διαθέτει και μερικούς άλλους αξιόλογους νεαρούς παίκτες, οι οποίοι θα πάρουν τις ευκαιρίες τους κατά την καλοκαιρινή προετοιμασία και ανάλογα η τεχνική ηγεσία θα αποφασίσει για το μέλλον τους.

Θυμίζουμε ότι η ΑΕΚ θα πραγματοποιήσει φέτος το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της στην Πολωνία μεταξύ 19-29 Ιουλίου. Μεταγενέστερα θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες και τα φιλικά της ομάδας στην Πολωνία και την Κύπρο. Η πρώτη προπόνηση είναι προγραμματισμένη για τις 5 Ιουλίου.