Αποτυχημένες μεταγραφές!

Αποτυχία… Μόνο αυτή η λέξη αποτυπώνει τον γενικό απολογισμό από τις φετινές μεταγραφές που πραγματοποίησε η ΑΕΚ, τόσο κατά την καλοκαιρινή περίοδο όσο και κατά τη χειμερινή. Οι πλείστοι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν με την προοπτική να βοηθήσουν στην επαναφορά της ΑΕΚ σε τροχιά Ευρώπης, μετά την αποτυχημένη περίοδο 2019-20, αποδείχθηκαν ανεπαρκέστατοι για έναν τόσο υψηλό στόχο.

Έχουμε και λέμε, λοιπόν… Ο Στέφαν Σπιρόφσκι ήλθε με περγαμηνές, ξεκίνησε καλά, αλλά κάπου χάθηκε στη συνέχεια. Μετρά 22 συμμετοχές και ένα γκολ. Ο Νάντο Γκαρσία ενθουσίασε στην αρχή τον κόσμο, αλλά κάπου χάθηκε κι αυτός στη συνέχεια. Παρουσιάζει πολλές μεταπτώσεις στην απόδοσή του. Έχει 23 συμμετοχές και δύο γκολ.

Τεράστια αποτυχία ήταν η μεταγραφή του Ισπανού αμυντικού Έκτορ Τόρες. Επιρρεπής στα λάθη, σε δύο μόνο ματς «τόλμησε» η τεχνική ηγεσία να τον βάλει βασικό. Δικαιολογημένα αποτελεί παρελθόν. Ο Χοσέ Ναράνχο επέστρεψε το καλοκαίρι με την προϋπόθεση να κάνει τη διαφορά. Ωστόσο, μόνο σε ορισμένα παιχνίδια τα κατάφερε. Έπαιξε σε 24 αγώνες και σκόραρε έξι φορές. Ο κόσμος περίμενε πολύ περισσότερα και απ’ αυτόν.

Ούτε ο Α. Μακρής κατάφερε να έχει μια σταθερή απόδοση. Μετρά 22 συμμετοχές και τέσσερα γκολ. Ο μόνος που διασώθηκε από τις προσθήκες του καλοκαιριού ήταν ο Τόμας Χέιτλι. Ούτε αυτός, βέβαια, παρουσίασε κάτι το εντυπωσιακό, αλλά ήταν ο πιο σταθερός από τους νεοφερμένους, με 24 συμμετοχές κι ένα γκολ. Όσον αφορά τις προσθήκες του Ιανουαρίου, Σούτερντεν, Χάουγκεν και Λαφράνς, ούτε λόγος να γίνεται. Σκέτη αποτυχία. Καμία ουσιαστική προσφορά μέχρι σήμερα.

Η διοίκηση της ΑΕΚ συναντήθηκε με τον Χουάν Τρουγιόλς και άκουσε τη θέση του ποδοσφαιριστή, ο οποίος απολογήθηκε για τις πράξεις του στο ματς με την ΑΕΛ. Τις προσεχείς μέρες η διοίκηση θα αποφασίσει ποια θα είναι η τιμωρία του παίκτη.