Απολογήθηκε ο Λατίφι: «Δεν ήθελα να επηρεάσω τον αγώνα»

Ο Νίκολας Λατίφι εξήγησε τις συνθήκες του ατυχήματος και ζήτησε συγγνώμη για την ακούσια εμπλοκή του στη μάχη του τίτλου.

Ο Νίκολας Λατίφι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της μάχης του πρωταθλήματος, όταν πέντε γύρους πριν από το τέλος του GP Αμπου Ντάμπι έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου της Williams και πρσέκρουσε στον προστατευτικό τοίχο της στροφής 14.

Το αποτέλεσμα ήταν να βγει στην πίστα το Αυτοκίνητο Ασφαλείας και να ακολουθήσουν τα γεγονότα που στο τέλος οδήγησαν τον Μαξ Φερστάπεν στη νίκη και στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος.

Ο Λατίφι εξήγησε ότι έδινε μάχη με τον Μικ Σουμάχερ και τα ελαστικά του ήταν βρόμικα ύστερα από την έξοδο που είχε λίγες στροφές νωρίτερα και αυτός ήταν ο λόγος του ατυχήματός του.

«Δεν είχα πρόσφυση στις επόμενες στροφές και ιδιαίτερα στο σημείο που είχα την έξοδο. Δυσκολευόμουν σε αυτήν τη στροφή όλο το 3ήμερο και με τα βρόμικα ελαστικά έκανα το λάθος. Δεν ήξερα τι γινόταν στον αγώνα μέχρι εκείνο το σημείο. Προφανώς δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις μου να τον επηρεάσω. Έκανα ένα λάθος και κατάστρεψα και το δικό μου αγώνα. Δεν είχα τέτοια πρόθεση και ζητώ συγγνώμη που επηρέασα τον αγώνα και δημιούργησα αυτήν την ευκαιρία», είπε ο Καναδός.