Όλα όσα είπε ο Κίρζης: «Για αυτούς τους τρεις λόγους διώξαμε τον Τσόρνιγκερ»

Δημοσιεύθηκε 11.8.2022
Όλα όσα είπε ο Κίρζης: «Για αυτούς τους τρεις λόγους διώξαμε τον Τσόρνιγκερ»

Τους λόγους για τους οποίους πάρθηκε η απόφαση για τη λύση της συνεργασίας με τον Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ εξήγησε ο πρόεδρος του Απόλλωνα Νίκος Κίρζης σε δηλώσεις του στον Super Sport FM 104.0.

Ο ισχυρός άνδρας των πρωταθλητών έκανε αναφορά σε τρεις συγκεκριμένους λόγους που έφεραν το «διαζύγιο» με τον Γερμανό προπονητή ενώ επιβεβαίωσε πως οι κυανόλευκοι συμφώνησαν με τον Νταβίντ Καταλά, εξηγώντας τους λόγους της επιλογές του.

Ο Κίρζης μίλησε επίσης για τον Πέτρο Κονναφή, τα μεταγραφικά, την επόμενη σεζόν, το νέο γήπεδο και τον κόσμο της ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Να ξεκινήσω με ένα δημόσιο 'ευχαριστώ' στον κ. Τσόρνιγκερ για τη συνεισφορά του στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Υπήρχαν διάφοροι λόγοι, δεν είναι ένας. Νόμιζα πως η πρώτη ερώτηση θα ήταν, 'αν υπήρχαν κάποια θέματα γιατί δεν το κάνατε από πέρσι;'. Η αλήθεια είναι ότι υπήρχαν από πέρσι κάποια θέματα την περίοδο των τριών μηνών που ο Απόλλωνας δεν νικούσε. Νομίζω όλες οι ομάδες περνούν από κάποια φάση με κοιλιά. Υπήρχαν θέματα, ήρθαμε όλοι κοντά, στηρίξαμε την ομάδα, κι ο προπονητής δημόσια είπε ότι έκανε κάποιες αλλαγές και πετύχαμε τον στόχο. Πιστεύαμε ότι θα κτίζαμε σε αυτό και τα διάφορα θέματα που υπήρχαν στο Κολόσσι θα διορθώνονταν. Δυστυχώς όχι μόνο δεν διορθώθηκαν αλλά επιδεινώθηκαν, φτάσαμε σε ένα σημείο οι σχέσεις του προπονητή και όλων στο Κολόσσι, να το πω διπλωματικά, δεν ήταν οι καλύτερες».

Γιατί τον κρατήσατε; «Πάντα η διοίκηση αυτή στηρίζει τους προπονητές, ίσως η μόνη που στήριξε προπονητή χωρίς νίκη σε δέκα αγωνιστικές. Ο στόχος είναι να στηρίζουμε όπως κάναμε και στο παρελθόν. Πάντοτε λέμε πως όταν βλέπουμε βελτίωση προχωράμε μπροστά. Ευελπιστούσαμε ότι κάποια λάθη που υπήρχαν θα διορθώνονταν. Αυτή ήταν η λογική και η σκέψη μας. Ειδικά μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος που φάνηκε πως κάποια πράγματα που έγιναν ειδικά τον τελευταίο μήνα πέτυχαν τον στόχο μας. Ποντάραμε εκεί».

«Δεύτερος λόγος, γιατί είπα δεν ήταν ένας... Εδώ και πολλά χρόνια, 16 συγκεκριμένα, ο κόσμος περιμένει το πρωτάθλημα και ταυτόχρονα την ευκαιρία να συμμετάσχει στο Champions League. Αντιλαμβάνεστε όλοι μας το ονειρευόμαστε, θέλαμε την ευκαιρία, ή την ευκαιρία να παλέψουμε ίσος προς ίσο. Όταν είδαμε το παιχνίδι στη Χάιφα παρουσιαστήκαμε απροετοίμαστοι και ανέτοιμοι στο πιο κρίσιμο ευρωπαϊκού ραντεβού της ιστορίας μας. Αποδεικνύεται όταν δείτε το δεύτερο παιχνίδι που οι παίκτες είχαν έξτρα 90' κι ήταν πιο έτοιμοι, φάνηκε η διαφορά σε μια βδομάδα. Οποιοσδήποτε έβλεπε το πρώτο παιχνίδι θα έβλεπε ότι ήμασταν απροετοίμαστοι. Ο προπονητής δεν το συμμερίστηκε μαζί μας.

Ο τρίτος λόγος είναι ότι δεν μπορώ να δεχθώ, σαν πρόεδρος του Απόλλωνα και σαν οπαδός του, πως όταν παίζει ο Απόλλωνας με τη Μακάμπι Χάιφα, που ναι μεν είναι πολύ καλή ομάδα, ότι ο Απόλλωνας έχει πιθανότητα να κερδίζει ένα παιχνίδι στα δέκα. Το είπε ο προπονητής και διαφωνώ κάθετα. Κάποιοι από αυτούς τους παίκτες κοίταξαν στα μάτια ομάδες όπως Έβερτον, Λιόν, Μαρσέιγ και άλλες. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι δεν μπορώ να παίξω ίσος προς ίσο, κι ας έχανα. Όταν ο προπονητής δεν πιστεύει πως έχω σοβαρές πιθανότητες, υπάρχει θέμα, πώς θα ακολουθήσουν οι ποδοσφαιριστές; Επίσης διαφώνησα κάθετα όταν είπε ότι είμαστε σαν κυπριακό ποδόσφαιρο 50 χρόνια πίσω».

Για τις σχέσεις του προπονητή με τους υπόλοιπους και τα θέματα που υπήρχαν: «Προτιμώ να μην σχολιάσω, ήταν κάτι που είπα πριν πως οι σχέσεις γενικά στο Κολόσσι μεταξύ προπονητή και όλων των άλλων δεν ήταν στο επίπεδο που έπρεπε να ήταν».

Για την πληροφορία πως ο Τσόρνιγκερ διαφώνησε με την ανανέωση Ρομπέρζ: «Όχι, ούτε σε αυτό θα σχολιάσω, δεν θέλω να πω για συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές και να μπω σε τέτοια συζήτηση».

Για την επόμενη μέρα: «H επόμενη μέρα μας βρίσκει να προετοιμαζόμαστε για το Super Cup. Έρχεται σήμερα ο Νταβίντ Καταλά, φτάσαμε σε κατ' αρχήν συμφωνία. Θέλουμε τον κόσμο να στηρίξει τον προπονητή και τη διοίκηση. Θέλω να πω με λίγο παράπονο ότι μετά από τόσα χρόνια που είμαστε εδώ, να μας δώσουν λίγη πίστωση στις αποφάσεις που παίρνουμε όσο οδυνηρές κι αν είναι, είναι για το καλό της ομάδας. Παλεύουμε κάθε χρόνο για τους τίτλους, δεν ξυπνήσαμε ένα πρωί κι είπαμε να διώξουμε τον προπονητή. Αυτό που έδωσε το πρωτάθλημα ήταν ότι ήμασταν όλοι ενωμένοι. Αυτό έδωσε το πρωτάθλημα και δεν θέλουμε να το χαλάσουμε. Να είμαστε όλοι μαζί».

Για το σκεπτικό για την πρόσληψη Καταλά: «Πέρσι που ήταν στην ΑΕΚ παρουσίασε πάρα πολύ ωραίο, εξαιρετικό κατά διαστήματα ποδόσφαιρο. Είναι γνώστης της κυπριακής πραγματικότητας, σαν ποδοσφαιριστής και προπονητής. Είναι πάρα πολύ φιλόδοξος, έχει το προφίλ για το ποδόσφαιρο που επιχειρήσαμε φέτος να δούμε τον Απόλλωνα να παίζει πιο ελκυστικό και πιο ωραίο ποδόσφαιρο».

Για το αν στο Super Cup θα είναι προπονητής ο Κωνσταντίνος Μακρίδης: «Ναι θα είναι ο Μακρίδης, ανέλαβε ήδη χρέη και θα είναι αύριο στον πάγκο».

Για τα παράπονα οπαδών για τον προγραμματισμό: «Νομίζω ότι είναι καθιερωμένο τον 15αύγουστο στον κόσμο του Απόλλωνα η γκρίνια για τον προγραμματισμό, το έχουμε συνηθίσει. Η απάντηση, το είπα κι άλλες φορές, είναι ότι καταρχάς φέτος ξεκινήσαμε σαν πρωταθλητές, άρα κάτι κάναμε σωστό πέρσι, δεν μπορεί κάθε χρόνο να αλλάζουμε 15 ποδοσφαιριστές. Επίσης δεν είναι εύκολο να παίρνεις τους καλύτερους διαθέσιμους παίκτες από την αρχή του καλοκαιριού, κάποτε πρέπει να περιμένεις. Πέρσι κάναμε δύο μεταγραφές την τελευταία μέρα, Αλμπάνης και Β. Γιοβάνοβιτς, ειδικά ο Αλμπάνης βοήθησε πολύ στο πρωτάθλημα. Ο προπονητής ήταν πολύ έντονος, δεν ήθελε πολλές αλλαγές στην ομάδα, ήθελε να διατηρήσει το κλίμα και την ομοιογένεια, ήθελε ελάχιστες πινελιές».

«Ακολουθήσαμε αυτό που ήθελε και κάναμε τις μεταγραφές που κάναμε. Χωρίς να σημαίνει ότι ήταν λανθασμένες οι μεταγραφές. Άσχετο αν ορισμένοι δεν θέλουν να το συμμερίζονται, δεν έρχεται κανείς στην ομάδα χωρίς την έγκριση του εκάστοτε προπονητή, αυτό είναι το δεδομένο. Ο Κονναφής εισηγείται παίκτες αλλά τον τελικό λόγο τον έχει πάντα ο προπονητής, είναι δεδομένο αυτό, το έχουμε πει. Κάνει εισηγήσεις ο Πέτρος αλλά πάντα τον τελευταίο λόγο τον έχει ο προπονητής».

Αν θεωρεί άδικη την κριτική που δέχεται ο Κονναφής: «Είναι άδικο και κατάντησε και κουραστικό. Η δουλειά του φαίνεται με τους παίκτες που έχει η ομάδα. Ο Απόλλωνας είναι στελεχωμένος κάθε χρόνο με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Παίκτες έχουν μεταπωλητική αξία που έχει εκτοξευτεί. Το έργο του μιλά από μόνο του. Αλίμονο να μην υπήρχαν και λανθασμένες επιλογές αλλά όταν δεις τα συν και τα πλην, τα τελευταία 6-7 χρόνια ο Απόλλωνας έχει τα καλύτερα ρόστερ».

Για μεταγραφές: «Υπάρχει ανοικτή γραμμή μεταξύ του Πέτρου και του Νταβίντ, υπάρχει συζήτηση, υπάρχουν στα σκαριά κάποιες μεταγραφές. Θα έρθει σήμερα Κύπρο και θα τροχοδρομηθούν άλλες δύο κινήσεις. Δεν θα πω θέσεις. Είναι θέμα χρόνου, είμαστε πάρα πολύ κοντά».

Για τους παίκτες που είναι εκτός πλάνων: «Έχουμε συμβόλαια, είμαστε σε επικοινωνία με αυτούς και τους μάνατζερ τους. Προσπαθούμε να είναι ανώδυνο και για αυτούς και για την ομάδα, να βρούμε τον σωστό τρόπο να φύγουν να κάνουν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους».

«Η απόφαση του δ.σ. ήταν ομόφωνη, σίγουρα η κίνηση έγινε τώρα γιατί αλίμονο ο στόχος να είναι μόνο η Ευρώπη και να ξεχάσουμε την υπεράσπιση του στέμματος του πρωταθλητή. Το έχω πει κι άλλες φορές ότι το μόνο καλύτερο πράγμα από το πρωτάθλημα είναι το δεύτερο πρωτάθλημα. Ειδικά φέτος που είναι μεγάλη χρονιά ενόψει του νέου γηπέδου, ο κόσμος έδειξε απίστευτη στήριξη, να του πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, είναι ρεκόρ τα εισιτήρια διαρκείας άρα δείχνει πόσο θέλει να είναι κοντά στην ομάδα. Μπαίνουμε στο νέο μας σπίτι σαν πρωταθλητές, θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας, αυτός είναι ο στόχος, για αυτό κάναμε αυτή την κίνηση για να πετύχουμε το καλύτερο, να υπερασπιστούμε το πρωτάθλημα».

Για το πότε μπαίνουν στο νέο γήπεδο κι αν άλλαξε κάτι: «Όχι δεν έχω άλλη ενημέρωση, αισιοδοξώ ότι θα είμαστε μέσα τον Οκτώβριο. Σίγουρα όταν μπούμε δεν θα είναι 100% έτοιμο, είναι φυσικό, εδώ σε νέο σπίτι μπαίνεις και θέλεις λίγο καιρό να τακτοποιηθείς, αλλά θα μπούμε να αγωνιστούμε, να έχει τις ανέσεις του για τον κόσμο και την εμπειρία που έχουμε όταν πηγαίνουμε εμείς στο εξωτερικό».

Για την Ευρώπη κι αν περιμένει την ομάδα ακόμη καλύτερη: «Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα, είμαι σίγουρος ότι θα παρουσιαστούμε πολύ καλύτεροι, πιστεύω ότι η ομάδα έχει μέλλον. Ξέρετε, συζητάμε ότι δεν υπάρχουν αρκετοί παίκτες για τη θέση Νο10 π.χ, υπάρχουν τρεις παίκτες που είναι εκτός ομάδας λόγω τραυματισμών. Αντιλαμβάνεστε, δεν είναι ένας, είναι τρεις που απουσίαζαν. Πρέπει να περιμένουμε να δούμε όλο το ρόστερ, εγώ έχω πάρα πολλή εμπιστοσύνη κι είμαι σίγουρος ότι η ομάδα θα είναι πάρα πολύ καλή είτε με Ολυμπιακό είτε με Σλόβαν».

«Να ευχηθώ σε ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ καλή επιτυχία και ό,τι καλύτερο και για αυτούς. Σίγουρα, ένας από τους λόγους που είχαμε πέντε ομάδες φέτος είναι γιατί στο παρελθόν οι ομάδες μας πήγαιναν πάρα πολύ καλά. Βεβαίως πιστεύω ότι μπορούμε και στο μέλλον να έχουμε πέντε ομάδες, να πάνε καλά όλες οι κυπριακές ομάδες. Είναι και να έχεις λίγη τύχη στις κληρώσεις αλλά σίγουρα πιστεύω ότι μπορούμε να πάμε καλά».

Για τους παίκτες που γράφτηκε πως έρχονται, Ρέθιο και Χέντι: «Όχι, δεν θα το κάνω ποτέ αυτό. Δεν θέλω να συζητήσω. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ενισχύσουμε την ομάδα. Θεωρώ ότι τις επόμενες μέρες θα είναι κλειστό το μεταγραφικό θέμα».

Για την εθνική και τον Τιμούρ Κετσπάγια: «Κι εγώ ελπίζω πως θα αλλάξει κάτι με τον Τιμούρ Κετσπάγια στον πάγκο. Να του ευχηθώ δημόσια όπως έκανα και σε προσωπικό επίπεδο, καλή επιτυχία εκ μέρους όλου του Απόλλωνα. Πλέον είναι ομοσπονδιακός προπονητής κι είμαι σίγουρος ότι θα κάνει πολύ καλό έργο».

Για τον κανονισμό για τη συμμετοχή Κυπρίων και πώς θεωρεί την πρόταση για αφαίρεση βαθμών: «Σίγουρα είμαι κάθετα εναντίον της αφαίρεσης βαθμών. Τον κανονισμό με το πρόστιμο να τον αλλάξουμε κάπως ώστε οι ομάδες που χρησιμοποιούν περισσότερους Κύπριους να έχουν επιβράβευση, κάποιο μπόνους. Αλλά να υπάρχει και η τιμωρία του προστίμου. Πέρσι ο Απόλλωνας από την εξάδα χρησιμοποίησε τους περισσότερους Κύπριους. Αν υπήρχε κάποιο κίνητρο ή επιβράβευση θα ήταν ακόμη καλύτερα. Είναι κάτι που συζητήσαμε με τους υπόλοιπους προέδρους και θα το συζητήσουμε ξανά στην επιτροπή που συστάθηκε».

Το μήνυμά του στον κόσμο: «Πέρσι φάνηκε ότι η δύναμη της ομάδας είναι ο κόσμος της, με την επιστροφή του κάναμε 11 sold out, δώσαμε άλλη ώθηση για να κατακτηθεί το πρωτάθλημα. Ειδικά φέτος στο νέο γήπεδο τον θέλουμε δίπλα μας, δεν στηρίζουν ούτε τον Νίκο ούτε τον προπονητή, στηρίζουν την ομάδα. Να μας έχουν εμπιστοσύνη γιατί είμαστε αποφασισμένοι μαζί με αυτούς να πάρουμε την ομάδα όσο πιο ψηλά και να διατηρήσουμε τα σκήπτρα του κυπριακού ποδοσφαίρου. Τη δύναμη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος την έδωσε ο κόσμος του Απόλλωνα».

«Είχα πει ότι το έργο στο νέο γήπεδο θα είναι φοβητσιάρικο, το εννοούσα γιατί είδα τον κόσμο του Απόλλωνα στο Τσίρειο και φαντάστηκα εκείνη τη στιγμή τι θα γίνεται στο νέο γήπεδο, ποδοσφαιρικό γήπεδο, με τη διάθεση του κόσμου να στηρίξει την ομάδα, εγώ αν ήμουν αντίπαλος θα φοβόμουν να έρθω να αγωνιστώ. Αυτό είπα κι αυτό πιστεύω».

Πώς είναι να είσαι πρόεδρος του Απόλλωνα; «Δεν μου αρέσουν καθόλου τα roller coaster αλλά στην Κύπρο να είσαι πρόεδρος της ομάδας είναι έτσι. Στα καλά πάνω, στα κακά κάτω, αυτά έχει η δουλειά αυτή, το ξέρω, το γνωρίζουμε, καταλαβαίνω τον κόσμο και πρέπει να το έχουμε υπόψη μας όταν παίρνουμε τις αποφάσεις μας αλλά αυτά έχει η δουλειά μας. Η πίεση είναι καλή, αυτή μας κάνει να δουλεύουμε πιο σκληρά και να είμαστε σίγουροι για τις αποφάσεις μας, όσο γίνεται. Αυτό που διαφωνώ είναι η κακόπιστη κριτική. Τα άλλα ναι, απέδειξα και δημόσια, παραδέχθηκα λάθη που έγιναν την τελευταία δεκαετία, ουδείς αλάνθαστος. Αυτός που προσπαθεί είναι που κάνει λάθη κι αυτό κάνουμε στον Απόλλωνα, προσπαθούμε να μεγαλώσουμε τον Απόλλωνα και να τον πάρουμε εκεί που του αξίζει και το πετύχαμε και θα συνεχίσουμε».

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Στα μέσα Μαΐου θα «καθαρίσει» το τοπίο

Στα μέσα Μαΐου θα «καθαρίσει» το τοπίο

Στα μέσα Μαΐου θα «καθαρίσει» το τοπίο

Στην Αστυνομία για ποινική διερεύνηση τo πόρισμα για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου

Στην Αστυνομία για ποινική διερεύνηση τo πόρισμα για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου

Στην Αστυνομία για ποινική διερεύνηση τo πόρισμα για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου

Τα «θύματα» του Μάριου Ηλία

Τα «θύματα» του Μάριου Ηλία

Τα «θύματα» του Μάριου Ηλία

«Επίθεση» Apollon Ladies στον Φοίβο Βάκη: «Ο άνθρωπος αυτός απέτυχε, να παραιτηθεί άμεσα»

«Επίθεση» Apollon Ladies στον Φοίβο Βάκη: «Ο άνθρωπος αυτός απέτυχε, να παραιτηθεί άμεσα»

«Επίθεση» Apollon Ladies στον Φοίβο Βάκη: «Ο άνθρωπος αυτός απέτυχε, να παραιτηθεί άμεσα»