Γιαγκουδάκης: «Μας απειλούσαν οι διοικήσεις…»

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΑΥΡΙΝΙΔΗΣ Δημοσιεύθηκε 12.6.2022
Γιαγκουδάκης: «Μας απειλούσαν οι διοικήσεις…»

Μεγάλη συνέντευξη στο «Γήπεδο» παραχώρησε ο Γιαννάκης Γιαγκουδάκης ο οποίος αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα που αφορούν το κυπριακό ποδόσφαιρο και όχι μόνο. Μεταξύ άλλων, κλήθηκε να απαντήσει στο πως βίωσε την προεδρία στον ΠΑΣΠ. Πατήστε ΕΔΩ για ολόκληρη τη συνέντευξη.


Αναλυτικά η σχετική απάντηση:


Ως πρώτος πρόεδρος του ΠΑΣΠ μπορείτε να κάνετε μια αναδρομή στον χρόνο και να μας μιλήσετε για τις καταστάσεις της τότε εποχής;


Η ιδέα ξεκίνησε από το 1980, όταν έπαιζαν οι Παντζιαράς, Καϊαφας, Κανάρης, Γκρέγκορι, διάφοροι μεγάλοι παίκτες. Σκεφτήκαμε να κάνουμε έναν σύνδεσμο, όπως δημιούργησαν οι παίκτες σε άλλες χώρες. Κάναμε αρκετές προσπάθειες, αλλά οι διοικήσεις ασκούσαν πιέσεις να μην προχωρήσουμε. Μας απειλούσαν βασικά. Φοβούνταν ότι αν γίνει ένας σύνδεσμος θα φύγουν οι παίκτες τους. Το 1987 κάναμε μια επιτροπή, ήμουν ο πρώτος πρόεδρος και στην πρώτη συνέλευση έφερα 450 Κύπριους παίκτες στο Miramare. Βγάλαμε μια επιτροπή, ήμουνα τρία χρόνια πρόεδρος. Είχαμε έρθει σε επαφή και με την ομοσπονδία η οποία ήταν αρνητική. Για να καταλάβεις, είχαμε κάνει απεργία την πρώτη εβδομάδα που εκλεγήκαμε. Είχαμε ορισμένες διαφορές με την ομοσπονδία. Δεν μπήκαμε να παίξουμε, ρισκάραμε διότι μπορούσαν να μας σαμποτάρουν τα σωματεία. Ό,τι ζητούσαμε ήταν λογικά. Εμείς βασικά δεν είμαστε εναντίον, ούτε τώρα, της ομοσπονδίας. Ο σύνδεσμος τώρα με τον Σπύρο Νεοφυτίδη έχει αναβαθμιστεί οικονομικά, ενώ οι δραστηριότητές του είναι πάρα πολύ καλές. Πρέπει να καταλάβει η ομοσπονδία ότι έχει το καθήκον και τον έλεγχο να προκηρύσσει τα πρωταθλήματα, να προσπαθεί να καλυτερεύσει το ποδόσφαιρο, όμως οι πρωταγωνιστές είναι οι ποδοσφαιριστές. Η λογική, τι λέει; Δεν χρειάζεσαι ούτε διαιτητές να παίξεις ποδόσφαιρο, ούτε ομοσπονδία, οποιοσδήποτε παίζει ποδόσφαιρο. Παίρνεις μια μπάλα και παίζεις ποδόσφαιρο μέσα στο χωράφι. Τα είδωλα του κόσμου είναι οι ποδοσφαιριστές. Αυτό που θέλουμε να καταλάβουν, είναι ότι πρέπει να βελτιώσουν τις συνθήκες για τον Κύπριο παίκτη διότι υπάρχουν πάρα πολλά ταλέντα. Είναι ο κόσμος που συντηρεί το ποδόσφαιρο. Αυτός είναι στις κερκίδες κάθε Σαββατοκύριακο. Οι αποφάσεις που πρέπει να παίρνει μια ομοσπονδία δεν πρέπει να αποσκοπούν στο καλό της ίδιας, αλλά στο καλό του ποδοσφαίρου. Δεν βλέπετε πόσα προβλήματα υπάρχουν στις Εθνικές ομάδες; Γιατί δεν έχουμε Εθνική ομάδα; Γιατί δεν προκριθήκαμε ποτέ στο Παγκόσμιο Κύπελλο ή στο Ευρωπαϊκό; Αυτά όλα τα πράγματα δεν προβληματίζουν; Για να φτάσουμε όμως σε αυτό το σημείο χρειάζεται συλλογική προσπάθεια. Δεν αφορά μόνο την ομοσπονδία, η οποία πρέπει να ακούσει τον Σύνδεσμο Προπονητών, τις εισηγήσεις της τεχνικής επιτροπής. Να καταρτιστεί ένα πλάνο πέντε χρόνων για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε ορισμένους στόχους που έχει ανάγκη ο Κύπριος φίλαθλος. Η ΚΟΠ πρέπει να πάρει αποφάσεις που δεν ευνοούν τα σωματεία, αλλά το ποδόσφαιρο».

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
ΒΙΝΤΕΟ: Τα έξι γκολ και τα υπόλοιπα από το Εθνικός - Απόλλωνας

ΒΙΝΤΕΟ: Τα έξι γκολ και τα υπόλοιπα από το Εθνικός - Απόλλωνας

ΒΙΝΤΕΟ: Τα έξι γκολ και τα υπόλοιπα από το Εθνικός - Απόλλωνας

Ματσίν: «Ευχαριστημένος από το β΄ μέρος, σωστή νοοτροπία»

Ματσίν: «Ευχαριστημένος από το β΄ μέρος, σωστή νοοτροπία»

Ματσίν: «Ευχαριστημένος από το β΄ μέρος, σωστή νοοτροπία»

Με χατ-τρικ Μπακένγκα πήρε βαθμό στο Δασάκι ο Απόλλωνας

Με χατ-τρικ Μπακένγκα πήρε βαθμό στο Δασάκι ο Απόλλωνας

Με χατ-τρικ Μπακένγκα πήρε βαθμό στο Δασάκι ο Απόλλωνας

Τα λέει όλα

Τα λέει όλα

Τα λέει όλα