«Σπάει» μία-μία τις έδρες
ΠΟΛΥΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
Δημοσιευτηκε:
Στο Παραλίμνι με την Ένωση ο Απόλλωνας είχε επιβάλει τον δικό του «νόμο» από το ξεκίνημα. Προχθές στο Μακάρειο χρειάστηκε να περάσει ένα ημίχρονο για να στείλουν οι κυανόλευκοι το μήνυμα στη Δόξα ότι θέλουν να πάρουν άλλο ένα διπλό. Όμως, «μίλησε» ξανά ο οίστρος του Γιάννη Πίττα, ο οποίος έξι λεπτά μετά το ξεκίνημα της επανάληψης «νίκησε» τον Αντρέα Παρασκευά και «ξετίναξε» την πίεση που είχε ο ίδιος και οι συμπαίκτες του για να πετύχουν άλλη μία εκτός έδρας νίκη.
Οι κυανόλευκοι στη συνέχεια είχαν κι άλλες ευκαιρίες για να βάλουν τη σφραγίδα τους στο παιχνίδι, αλλά στις περισσότερες ο γκολκίπερ της Δόξας, ο οποίος ήταν ο καλύτερός της παίκτης, είπε «όχι». Γενικά οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη έκαναν καλή διαχείριση του υπέρ τους αποτελέσματος. Δεν έπαθαν blackout όπως συνέβη στο «Τάσος Μάρκου» στο δεύτερο ημίχρονο. Η μπάλα μπορεί να είχε πάει στα δίχτυα του Δημητρίου στο 69', αλλά σωστά δεν μέτρησε το γκολ. Χρειάστηκε και η «παρέμβαση» του VAR, όπου φάνηκε καθαρά ότι ο Μέσκα, ο παίκτης της Δόξας που έβγαλε τη σέντρα στον Ολιβέιρα (που σούταρε στα δίχτυα) ήταν σε θέση οφσάιντ.
Πάντως, αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για τον Απόλλωνα το γεγονός ότι καταφέρνει να «σπάει» μία-μία τις έδρες τόσο των μεγάλων όσο και των μικρομεσαίων ομάδων. Σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια, με εξαίρεση εκείνο με τον ΑΠΟΕΛ που έφερε ισοπαλία 1-1 (του άξιζε να κερδίσει), ο Απόλλωνας σε όλα τα άλλα εκτός έδρας παιχνίδια έχει καταφέρει να πάρει τους τρεις βαθμούς.
Πείθει και τους πιο δύσπιστους
Επιστρέφοντας στον Γιάννη Πίττα, το παιδί όσο περνούν τα παιχνίδια πείθει και τους πιο δύσπιστους για τις δυνατότητές του και είναι χρήσιμο «όπλο» για την ομάδα. Στα τελευταία τρία εκτός έδρας παιχνίδια, με ΑΕΚ, Ένωση και Δόξα, έχει πετύχει τέσσερα γκολ. Ήταν όλα καθοριστικά για τις επιτυχίες της ομάδας.
Περίμεναν τα νέα εντός της χθεσινής μέρας, κυρίως για τον τραυματισμό του Εστεμπάν Σακέτι. Ο Αργεντινός χαφ έπεσε άγαρμπα στο έδαφος νωρίς στο παιχνίδι και χρειάστηκε γίνει αναγκαστική αλλαγή. Πάντως, κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο φαινόταν να πονούσε πολύ, ενώ δεν μπορούσε να πατήσει το πόδι του και χρειάστηκε βοήθεια για να μεταφερθεί στα αποδυτήρια.
