Οι έλεγχοι που έκανε το VAR στο... ντεμπούτο του
ΓΗΠΕΔΟ
Δημοσιευτηκε:
Δεν χρειάστηκε να παρέμβει το VAR στο «ντεμπούτο» του στο κυπριακό πρωτάθλημα, που έγινε στον αγώνα ανάμεσα σε Δόξα και Απόλλωνα που διεξήχθη για τη 14η αγωνιστική στο Μακάρειο.
Σε καμία από τις φάσεις που βάσει κανονισμού επεμβαίνει το Video Assistant Referee δεν υπήρξε λανθασμένη απόφαση από τους διαιτητές με αποτέλεσμα να μην υπάρξει και καμία ανατροπή σε απόφασή τους.
Ο πρώτος έλεγχος που έκανε το VAR στο κυπριακό πρωτάθλημα ήταν στο γκολ του Απόλλωνα, όχι επειδή υπήρξε κάτι μεμπτό αλλά επειδή το VAR ελέγχει γενικότερα όλα τα γκολ (τα δευτερόλεπτα που προηγήθηκαν της επίτευξης τέρματος) ώστε να διαπιστωθεί αν υπήρξε κάτι που να ξέφυγε από τους ρεφ. Εξ ου και ο Χρυσοβαλάντης Θεουλή περίμενε για λίγα δευτερόλεπτα όταν οι παίκτες της Δόξας ήταν στημένοι για τη σέντρα, ώστε να πάρει (και να δώσει) το τελικό «ok» για την επανέναρξη.
Η μοναδική άλλη φάση την οποία έλεγξε το VAR ήταν το ακυρωθέν γκολ της Δόξας στο 68'. Ο Μέσκα, που έδωσε την παράλληλη ασίστ στον Ολιβέιρα, ήταν εκτεθειμένος πριν η μπάλα καταλήξει σε αυτόν και υποδείχθηκε ορθώς σε θέση οφσάιντ. Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που είδαμε στους δέκτες μας το μήνυμα πως μια φάση ελέγχεται από το VAR.
