Η κοινή αδυναμία και η προοπτική (Συνέντευξη Ντομπρασίνοβιτς)

ΧΑΡΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΟΥΣ Δημοσιεύθηκε 16.1.2022
Η κοινή αδυναμία και η προοπτική (Συνέντευξη Ντομπρασίνοβιτς)

H σημερινή (Τσίρειο,19:00) δεύτερη μονομαχία ανάμεσα σε Απόλλωνα και Ομόνοια έρχεται σε μία πολύ σημαντική καμπή του πρωταθλήματος χρονικά, που ενδεχομένως να μπορέσει να καθορίσει κάποια δεδομένα ενόψει της απαιτητικής συνέχειας με φόντο την υπόθεση τίτλος. Έξι αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης και με πέντε βαθμούς να χωρίζουν τις ομάδες, το ντέρμπι κρίνεται μιας κατεύθυνσης και για τις δύο (εκκρεμεί αγώνας για Απόλλωνα). Από νίκη προέρχονται οι φιλοξενούμενοι, από ήττα οι γηπεδούχοι, σε έναν αγώνα, όμως, που ήταν ντέρμπι κορυφής και η δυσκολία του σαφώς μεγαλύτερη.


Θα διπλασιάσει τις νίκες του το συγκρότημα του Χένινγκ Μπεργκ ή θα απαντήσει εμφατικά η «στρατιά» του Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ; Αυτό θα εξαρτηθεί από πλήθος παραγόντων. Την ανάλυση του ντέρμπι υπό τη μορφή συνέντευξης έκανε για την εφημερίδα μας ο Σίνισα Ντομπρασίνοβιτς. Ένας προπονητής που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, έχει καταξιωθεί στο νησί μας και έχει αγωνιστεί και στις δύο ομάδες. Μιλάει για όλα στο «Γήπεδο», από τις αδυναμίες και τις προοπτικές των δύο για τίτλο, μέχρι τους ποδοσφαιριστές που ξεχωρίζει και το… νέο αίμα.

Πού θα κριθεί το παιχνίδι;

Η ισορροπία στην αμυντική λειτουργία όσον αφορά τις γραμμές είναι το κυριότερο. Και στις δύο ομάδες αρέσει να πιέζουν ψηλά, γι’ αυτό πρέπει να μην αφήσουν χώρους στον αντίπαλο ανάμεσα στις γραμμές ή πίσω από την άμυνα. Ο λόγος είναι το γεγονός πως και οι δύο ομάδες έχουν γρήγορους και επικίνδυνους επιθετικούς οι οποίοι μπορούν να κάνουν ζημιά αν βρουν ελεύθερο χώρο.

Θα μετρήσει η έδρα;

Με τα σημερινά δεδομένα, αφού δεν γεμίζει το Τσίρειο λόγω ιού, δεν νομίζω πως ο Απόλλων θα έχει μεγάλο πλεονέκτημα. Μόνο αν οι ποδοσφαιριστές του ανεβάσουν την απόδοσή τους τότε θα αυξηθούν οι πιθανότητες τους για να κερδίσουν. Αυτό το παιχνίδι υπό κανονικές συνθήκες έπρεπε να είναι ποδοσφαιρική γιορτή, δυστυχώς με την πανδημία δεν θα είναι η ίδια απόλαυση. Είναι διαφορετικό να παρακολουθείς τον αγώνα από την τηλεόραση και διαφορετικό από το γήπεδο.

Τι θα δώσει μία νίκη στις ομάδες βαθμολογικά; Πιστεύεις θα βάλει ξανά την Ομόνοια για τα καλά στο παιχνίδι του τίτλου;

Ο Απόλλων θα μείνει στις πρώτες τρεις ομάδες. Αν κερδίσει, όμως, θα κερδίσει παραπάνω στο ψυχολογικό κομμάτι, σπάζοντας τα αρνητικά σερί που είχε (έχει χάσει βαθμούς στα τελευταία τρία παιχνίδια αν δεν κάνω λάθος). Η Ομόνοια θα πλησιάσει τις πρώτες τρεις ομάδες συνεχίζοντας εκεί που σταμάτησαν στο τελευταίο παιχνίδι, όπου σε μεγάλο χρονικό διάστημα έπαιζαν πολύ καλά. Αν κερδίσει η Ομόνοια, τότε σίγουρα μπορεί να πάει για τίτλο. Πρέπει να έχουμε στο μυαλό ότι έχουν πολλά παιχνίδια μπροστά τους, σχεδόν κάθε εβδομάδα θα παίζονται ντέρμπι και θα χαθούν βαθμοί από όλες τις ομάδες. Η Ομόνοια μας έδειξε τα τελευταία χρόνια ότι παίζει καλά στα ντέρμπι παιχνίδια.

Κολ, Νταμπό, Μιξ και Γκόμες επιστρέφουν. Μπορούν να αλλάξουν ισορροπίες οι προσθήκες τους;

Αυτοί οι παίκτες είναι παρά πολύ σημαντικοί για τις ομάδες τους. Θα βοηθήσουν να έχουν ισορροπία στο παιχνίδι τους σε όλες τις φάσεις.

Τι έχεις διακρίνει όσον αφορά τις αδυναμίες των δύο ομάδων;

Η σταθερότητα λείπει και από τους δύο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα τους είναι αυτό. Είχαν πολλά προβλήματα με τραυματισμούς και οι δύο ομάδες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κρατήσουν μία σταθερή ενδεκάδα και ως εκ τούτου να κάνουν πολλές αλλαγές κάθε παιχνίδι.

Εάν ήσουν προπονητής των δύο ομάδων, ποιον ποδοσφαιριστή θα ήθελες να έχεις πάντα στη διάθεσή σου;

Θα ήθελα πάντα να έχω τους Ρομπέρζ και Χάμπο από Απόλλωνα και Γιούστε, Τζιωνή, Λοϊζου από την Ομόνοια.

Ως αμυντικός χαφ που ήσουν, ποιους ξεχωρίζεις σ αυτή τη θέση από τις δύο ομάδες;

Προσωπικά, ξεχωρίζω τον Χάμπο. Με λίγες διορθώσεις μπορεί να παίξει στα πέντε καλύτερα πρωταθλήματα.

Σαν πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός, πώς βλέπεις τους νέους ποδοσφαιριστές που βάζει ο Μπεργκ και ποιά η άποψή σου για τον Ποντικό; Πρέπει να τον ενεργοποιήσει ο Απόλλωνας;

Ο Μπεργκ είναι πολύ καλό παράδειγμα, αφού αυτός άλλαξε την άποψη και την προσέγγιση των ομάδων μας στην Κύπρο σχετικά με τους νεαρούς ηλικιακά παίκτες και τώρα όλες οι ομάδες προσπαθούν να βάλουν μικρούς στην πρώτη ομάδα. Για να γίνει αυτό πρέπει να γίνει καλή δουλειά στις ακαδημίες σε όλες τις ομάδες.

Ο Ποντικός είναι σε ηλικία στην οποία πρέπει να παίζει και όχι απλά να κάνει προπονήσεις με την πρώτη ομάδα. Τώρα, αν δουν ότι μπορεί να αντεπεξέλθει και να παίξει στον Απόλλωνα, τότε να τον βάλουν στη λίστα, αλλά αν όχι, καλύτερα να πάει δανεικός κάπου όπου θα παίζει. Είναι ταλέντο, από τα μεγαλύτερα στην Κύπρο. Ελπίζω η παρουσία του στην Άιντραχτ να τον βοήθησε, ειδικά όσον αφορά την αντίληψη της αξίας και των πλεονεκτημάτων που σου παρέχει η σκληρή δουλειά (work ethics). Του έμαθε λογικά επίσης τι σημαίνει επαγγελματισμός και πόσο πρέπει να δουλέψεις για να παίξεις στα καλύτερα πρωταθλήματα, όπως είναι η Μπουντεσλίγκα.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Θα χρειαστεί αρκετή δουλειά για να επιστρέψουμε – Έχει συμβόλαιο ο Ματσίν»

«Θα χρειαστεί αρκετή δουλειά για να επιστρέψουμε – Έχει συμβόλαιο ο Ματσίν»

«Θα χρειαστεί αρκετή δουλειά για να επιστρέψουμε – Έχει συμβόλαιο ο Ματσίν»

Η πρώτη αντίδραση Ματσίν: «Άδικο, σκόραραν με μόνο μία ευκαιρία από 40 μέτρα»

Η πρώτη αντίδραση Ματσίν: «Άδικο, σκόραραν με μόνο μία ευκαιρία από 40 μέτρα»

Η πρώτη αντίδραση Ματσίν: «Άδικο, σκόραραν με μόνο μία ευκαιρία από 40 μέτρα»

Στον τελικό για πρώτη φορά η Πάφος με μαγεία Τάνκοβιτς στο 90+4΄!

Στον τελικό για πρώτη φορά η Πάφος με μαγεία Τάνκοβιτς στο 90+4΄!

Στον τελικό για πρώτη φορά η Πάφος με μαγεία Τάνκοβιτς στο 90+4΄!

ΒΙΝΤΕΟ: «Σείεται» το «Alphamega» από τους Απολλωνίστες

ΒΙΝΤΕΟ: «Σείεται» το «Alphamega» από τους Απολλωνίστες

ΒΙΝΤΕΟ: «Σείεται» το «Alphamega» από τους Απολλωνίστες