Θα μπορούσε να ήταν χειρότερα

ΠΟΛΥΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Δημοσιευτηκε:

Θα μπορούσε να ήταν χειρότερα

Απέκτησαν συγκάτοικο στο ρετιρέ της βαθμολογίας την ΑΕΚ μετά τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής. Θα μπορούσαν να ήταν και χειρότερα τα πράγματα για τον Απόλλωνα, ύστερα από την ήττα –με χαμηλωμένα τα χέρια- από τον Άρη. Δεν τους χάλασε η ισοπαλία που έφερε η ΑΕΚ με την Ομόνοια στη Λευκωσία. Το ζήτημα είναι οι κυανόλευκοι να βγάλουν αντίδραση με τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ και το σημαντικότερο να καταφέρουν να πάρουν και τους τρεις βαθμούς. Από τότε που είχαν νικήσει την ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή στη Λεμεσό μέσα στον Σεπτέμβριο παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα, κάτι που σημαίνει ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολη η προσπάθεια για τους παίκτες του Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ.


Ο Γερμανός τεχνικός και οι ποδοσφαιριστές του ασχολήθηκαν μία-δύο ημέρες με τα λάθη που έγιναν στο ντέρμπι με τον Άρη, αλλά πλέον άνοιξαν τον… φάκελο ΑΠΟΕΛ. Υπάρχουν δύο σίγουρες επιστροφές για το σαββατιάτικο ντέρμπι. Είναι αυτές των Κατελάρη και Γιάνγκα. Θα είναι ξανά παροπλισμένοι οι Κυριάκου, Μαυρίας, Ίλιεφ, Μαλεκκίδης και Δημητρίου. Μοιρασμένες είναι οι πιθανότητες του Αλμπάνη να προλάβει να συμπεριληφθεί στην αποστολή.


Όσον αφορά την πιθανή ενδεκάδα, θα προκύψουν τρείς με τέσσερις αλλαγές. Ο Φιλιώτης πιθανότατα να επιστρέψει στο δεξί άκρο της άμυνας αφού «κάηκε» το χαρτί Αλεσαμί. Ο Νορβηγός δεν ανταποκρίθηκε ικανοποιητικά στο διάστημα που κάλυψε τη συγκεκριμένη θέση απέναντι στον Άρη. Αν οριστικά μείνει έξω ο Αλμπάνης, ενδεχομένως να τον αντικαταστήσει ο Ψύχας. «Παίζεται» και η μία θέση στόπερ την οποία διεκδικούν οι Κατελάρης και Β. Γιοβάνοβιτς. Θέση βασικού στην μπροστινή γραμμή διεκδικούν οι Πίττας και Γιάνγκα, αν κριθούν απολύτως έτοιμοι.


Αν ξεκινήσει ένας εκ των δύο προαναφερθέντων θα μείνει στον πάγκο ο Στορ. Ο Σλοβένος δεν πήγε καλά στα τρία τελευταία παιχνίδια. Τη δουλειά του πρέσινγκ στην αντίπαλη άμυνα την κάνει σωστά, όμως, δεν δείχνει παίκτης που έχει το γκολ. Όπως γράψαμε και προχθές, αν ο Ντιγκινί δεν γραφτεί τον Ιανουάριο, τότε θα κοιτάξουν να φέρουν άλλον κυνηγό που να έχει έφεση στο σκοράρισμα.


Ο Ποντικός δεν είναι ακόμη σίγουρο ότι θα εγγραφεί. Υπήρξαν δημοσιεύματα ότι αν αποφασίσουν να γράψουν τον 18χρονο ακραίο επιθετικό, τότε θα διαγράψουν τον Μαλεκκίδη. Δεν υπάρχει λόγος να διαγράψουν άλλον Κύπριο παίκτη, αφού ο Ποντικός είναι καταλόγου Β’. Όμως, εάν προστεθεί στις επιλογές του «Τσόρνι», θα λογίζεται ως μία από τις τέσσερις χειμερινές μεταγραφές.