Στο μυαλό του Τσόρνιγκερ
ΠΟΛΥΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
Δημοσιευτηκε:

Γνωρίζει πάνω – κάτω ποιες επιλογές θα έχει ο Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ για να σχηματίσει δυνατή ενδεκάδα στο ντέρμπι με την Ομόνοια στο ΓΣΠ την προσεχή Κυριακή (17:00). Επειδή παρουσίασε σημαντικά… κενά αέρος η ομάδα στο τελευταίο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ο προπονητής του Απόλλωνα είναι αναγκασμένος να δοκιμάσει μερικούς άλλους παίκτες που ήταν στην απ’ έξω στις πρώτες πέντε αγωνιστικές.
Για παράδειγμα, έδειξε στο φιλικό της Πέμπτης με τον Άρη, ότι τους Μαυρία και Αλεσαμί τους προορίζει για βασικούς στην αναμέτρηση με τους περσινούς πρωταθλητές. Να θυμίσουμε ότι τους δύο προαναφερθέντες τους είχε ρίξει από νωρίς ως αλλαγή στις θέσεις των Φιλιώτη και Χαμάς όταν στράβωσε το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Δεν αναμένεται να δούμε βασικό ούτε τον Νασιμέντο στο ντέρμπι με την Ομόνοια.
Ο Βραζιλιάνος σέντερ μπακ «χάλασε» εντελώς την εικόνα του στο ματς με τους κιτρινοπράσινους. Επικρατέστερος για να κινείται δίπλα από τον Ρομπέρζ είναι ο Σέρβος Βουκασίν Γιοβάνοβιτς. Θα συμβεί κάτι τέτοιο, αν και εφόσον ο «Τσόρνι», βλέποντας τον στο τελευταίο φιλικό με τον Άρη έκρινε ότι θα έχει τις… αντοχές να αγωνιστεί σε επίσημο ματς υψηλών εντάσεων.
Εκτιμούμε ότι κι ο άλλος Γιοβάνοβιτς, ο τερματοφύλακας ο Αλεξάνταρ, είναι φαβορί για να «κάτσει» κάτω από τα δοκάρια στο ΓΣΠ. Κι αυτό λαμβάνοντας υπόψη ότι και ο Δημητρίου δεν ήταν… καλά στο ντέρμπι με την ΑΕΚ - παρασύρθηκε ο Κύπριος διεθνής από το γενικότερο ναυάγιο της ομάδας. Η πραγματικότητα είναι πως ο Σέρβος κίπερ εκπέμπει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και ασφάλεια από τον κατά έξι χρόνια μικρότερο συνάδελφό του. Είναι, άλλωστε, πολύ πιο… περπατημένος και με μεγαλύτερες παραστάσεις ο Γιοβάνοβιτς. Αλλαγές προσώπων θα έχουμε και στη μεσαία γραμμή και στην επίθεση. Ο Χάμπος Κυριάκου πιθανότατα θα πάρει φανέλα βασικού, ενώ υποψήφιος για μια θέση είναι και ο Ελλαδίτης Χρήστος Αλμπάνης, ο οποίος στο ντεμπούτο του με την ΑΕΚ δεν τα πήγε άσχημα.
Τρεις απουσίες
Όσον αφορά τη λίστα απουσιών, εκτός απρόοπτου θα έχει τρία ονόματα. Θα είναι αυτά του τραυματία Φάνου Κατελάρη, του ανέτοιμου Μάρκοβιτς, αλλά και του Καμερουνέζου Άρνο Ντζουμ. Οι δύο τελευταίοι δεν είναι ακόμα σε θέση να ακολουθήσουν τους ρυθμούς της υπόλοιπης ομάδας.
