O Noρβηγός από το πάνω ράφι, η βελτιωμένη έκδοση και οι αδυναμίες
ΠΟΛΥΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
Δημοσιευτηκε:

Ο Χαϊτάμ Αλεσάμι θα είναι ο αντικαταστάτης του Γκεριέ για το αριστερό άκρο της άμυνας του Απόλλωνα. Η ομάδα της Λεμεσού ανακοίνωσε χθες την κατ' αρχήν συμφωνία -μέχρι το καλοκαίρι του 2023- με τον διεθνή Νορβηγό αριστερό μπακ, η οποία θα ενεργοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, αφού έρθει ο παίκτης στην Κύπρο για τις ιατρικές εξετάσεις.
Την περσινή σεζόν, ο 30χρονος ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στη ρωσική Ροστόφ καταγράφοντας 13 συμμετοχές (οκτώ ως βασικός), ενώ την περίοδο 2019/20 έπαιξε στην πρώτη κατηγορία της Γαλλίας με την Αμιάν, έχοντας απολογισμό 25 εμφανίσεις, ένα γκολ και μία ασίστ. Προηγουμένως, είχε μια «γεμάτη» τριετία (2016-19) με την Παλέρμο, όπου είχε 94 συμμετοχές, δύο γκολ και δέκα ασίστ. Παράλληλα, καταβάλλεται προσπάθεια να ολοκληρωθούν τουλάχιστον άλλες δύο μεταγραφές, ενός στόπερ και ενός επιθετικού.
Βελτιωμένη έκδοση
Ουδείς ανέμενε ότι θα «έβγαζε μάτια» ο Απόλλωνας στο τελευταίο φιλικό. Μια ομάδα που χτίστηκε σχεδόν από την αρχή πριν από δύο μήνες, κι ακόμα έχει ανοικτές θέσεις στο ρόστερ, είναι ανθρωπίνως αδύνατο να «πετάει» σ’ αυτή τη χρονική περίοδο. Αν μη τι άλλο, οι κυανόλευκοι στην επανάληψη έδειξαν βελτιωμένοι. Έβγαλαν φάσεις για γκολ, ωστόσο επειδή δεν είχαν σωστά «τελειώματα» οι Πίττας και Ζραντί, δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Αξιοσημείωτο ότι ο Τσόρνιγκερ εφάρμοσε στο ΓΣΠ αυτό που δοκίμασε στις προπονήσεις. Συγκεκριμένα, παρέταξε τους παίκτες στη μεσαία γραμμή στην ίδια ευθεία. Την τετράδα του κέντρου αποτελούσαν οι Χάμπος, Κολ, Ίλιεφ και Ζραντί.
Aδυναμίες...
Εκείνο που προβλημάτισε, για άλλη μια φορά, ήταν η αμυντική συμπεριφορά της ομάδας. Μόλις τρεις τελικές έκανε ο ΑΠΟΕΛ και έβαλε δύο γκολ. Το γεγονός αυτό δεν οφείλεται μόνο στο ότι δεν είναι τόσο αξιόπιστες λύσεις οι Γουέλιγκτον και Κατελάρης. Δείχνουν αδύνατοι στο ανασταλτικό κομμάτι και οι ακραίοι μπακ Φιλιώτης και Χαμάς. Επίσης, είναι σημαντικό να έχουν γρήγορες επιστροφές μερικοί από τους παίκτες της μεσαίας γραμμής όταν χάνεται η μπάλα. Στα θετικά της συνάντησης ότι επανήλθε ο Βαλεντίν Ρομπέρζ. Πρόκειται για παίκτη έμπειρο και με ηγετικές ικανότητες.