Τα πρώτα… δείγματα του Τσόρνιγκερ

ΓΗΠΕΔΟ

Δημοσιευτηκε:

Τα πρώτα… δείγματα του Τσόρνιγκερ

Πρώτο φιλικό για τον Απόλλωνα του Τσόρνιγκερ, πρώτα δείγματα και από τον Γερμανό προπονητή. Στην ομάδα της Λεμεσού η διαδικασία δημιουργίας ενός ανταγωνιστικού συνόλου βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς εκκρεμούν αρκετές προσθήκες, ενώ στο φιλικό με την Ομόνοια δεν μπορούσαν να αγωνιστούν οι παροπλισμένοι Μαυρίας-Ρομπέρζ-Αμινί.

Τα φιλικά είναι για τους προπονητές, όρος… απαράβατος αφού δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλείς συμπεράσματα από το πρώτο ξεμούδιασμα των κυανόλευκων. Ωστόσο, κάποια στοιχεία από το παιχνίδι του Τσόρνιγκερ και την φιλοσοφία του, μπορούν να ειπωθούν. Καταρχήν, ο Γερμανός δεν… σταμάτησε λεπτό να γράφει στο μπλοκάκι του σημειώσεις! Παράλληλα, ξεχώρισε το γεγονός πως χειροκροτούσε τους ποδοσφαιριστές του όταν ανακτούσαν την μπάλα παρά όταν έχαναν κάποια αξιόλογη ευκαιρία. Δείγμα του ότι η ομάδα του θέλει να βάζει ασφυκτική πίεση στον αντίπαλο, ακόμα και σε φιλικό. Όταν μάλιστα δεν το έβλεπε αυτό έδινε αμέσως εντολή, με τον δικό του τρόπο, λέγοντας «δεν υπάρχει πίεση».

Ο Τσόρνιγκερ παρουσιάστηκε διαβασμένος και έκλεισε τους χώρους στον… φουριόζο Λέτσιακς (γι’ αυτό και οι πλείστες ενέργειες άρχιζαν από την άλλη πλευρά και τον Μποτεάκ), ενώ φάνηκε προβληματισμένος στα γκολ που δέχθηκε η ομάδα του. Παρά την αμυντική αστάθεια στα γκολ που δέχθηκαν οι κυανόλευκοι, υπάρχει το… ελαφρυντικό πως ο απουσιάζουν οι Ρομπέρζ όπως επίσης και ο ποδοσφαιριστής που θα μεταγραφεί για το κέντρο της άμυνας.

Τέλος, ένα… ιδιαίτερο στιγμιότυπο που σημειώθηκε είναι πως σε κάποια φάση του αγώνα που κάτι δεν άρεσε στον Γερμανό, γύρισε στους αναπληρωματικούς για… μάθημα δίνοντας τις σχετικές οδηγίες. Ο Τσόρνιγκερ έδωσε χρόνο συμμετοχής σε 22 ποδοσφαιριστές.

Η ενδεκάδα στο πρώτο μέρος: Γιοβάνοβιτς, Χαραλάμπους, Μαλεκκίδης, Χάμπος, Καμάς, Μάρκοβιτς, Ηροδότου, Ζραντί, Ψύχας, Πίττας, Νταμπό.

Η ενδεκάδα στο δεύτερο μέρος: Δημητρίου, Νασιμέντο, Ντένιτς, Ιντζία, Παπουνασβίλι, Σπόλιαριτς (Φώτη), Κατελάρης, Φιλιώτης, Κολ, Γκεριέρ, Ορφανίδης.