Ο αντιπρόεδρος του Απόλλωνα απαντά στον Θουκή με παραδείγματα τους Παπουλή, Πετράκη και Μπίσεσβαρ

ΓΗΠΕΔΟ

Δημοσιευτηκε:

Ο αντιπρόεδρος του Απόλλωνα απαντά στον Θουκή με παραδείγματα τους Παπουλή, Πετράκη και Μπίσεσβαρ

Άμεση είναι η αντίδραση του αντιπροέδρου του Απόλλωνα, Αντώνη Γλυκή, ο οποίος απάντησε σε σχόλιο του Θουκή που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗ την Κυριακή (16/5).

Αναλυτικά: «Αγαπητέ κύριε Θουκύ. Θα πρέπει να σας πω ότι σας διαβάζω χρόνια και πάντα χαιρόμουν γιατί ένας άνθρωπος με γνώση και άποψη είναι ‘ένας δικός μας’. Δεν μπορώ να πω ότι συμφωνώ με όσα γράφετε κατά καιρούς αλλά ο κάθε ένας δικαιούται να έχει την άποψή του και να την εκφράζει όπως επιθυμεί. Δεν σας κρύβω ότι διάβασα με μεγάλη προσοχή το παραπολιτικό σας της περασμένης Κυριακής και αν μη τι άλλο τα γραφόμενά σας τεκμηριώνουν ότι είστε πράγματι ένας αληθινός Απολλωνίστας και μάλιστα παλαιάς κοπής. Αντιλαμβάνομαι την πικρία και ίσως την απογοήτευσή σας. Απ’ εκεί και πέρα, όμως, να μου επιτρέψετε να αναφερθώ στα εξής. Ζήτημα προπονητή τίθεται σε κάθε ομάδα.

Τέθηκε και στην ομάδα μας και έτυχε χειρισμού. Κρίνετε εκ του αποτελέσματος και δε δίδετε οποιαδήποτε στοιχειώδη καλή πρόθεση στην απόφαση αυτή. Ξέρετε το ποσό που έδωσε ο Κίρζης για τον Πετράκη και διερωτώμαι πραγματικά από πού αντλείτε μια τέτοια πληροφόρηση, συγκρίνετε, εάν είναι δυνατόν, τον Παπουλή (τον νεανίσκο των 36 χρονών) με τον Μπίσεσβαρ (το κουρασμένο παλικάρι των 32 χρονών) και άλλα αυθαίρετα, κατά την ταπεινή μου άποψη, ποδοσφαιρικά συμπεράσματα. Δεν ξέρω τι είναι αυτό που προσπαθείτε να πείτε στον πληγωμένο αλλά πολύ περήφανο κόσμο του Απόλλωνα ή δεν ξέρω σε ποιον άλλον.

Θεωρώ μάλλον ή φαίνεται να προσπαθείτε και σεις, με τον τρόπο σας, να βάλετε τίτλο στην αποτυχία και να υποδείξετε όπως ίσως και άλλοι τις πταίει. Εκείνο, όμως, που είναι εντελώς άστοχο και προσωπικά ιδιαίτερα προσβλητικό είναι η ατάκα του τέλους, ότι η ομάδα έχει καλή οικονομική διαχείριση αλλά όχι ανθρώπους που γνωρίζουν από ποδόσφαιρο!! Ακόμη και οι πιο φανατικά πολέμιοι αυτής της διοίκησης και του Κίρζη (αν υπάρχουν τέτοιοι), που έχουν κάθε δικαίωμα να μας κρίνουν, δεν μας απηύθυναν πότε μια τέτοια ή παρόμοια κατηγορία. Τα έργα και οι ημέρες της παρούσας διοίκησης είναι καλά γνωστά.

Κάθε χρόνο η ομάδα μας, εσάς και εμένα, πρωταγωνιστεί στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, του κυπέλλου, έχει αφήσει εποχή για το απίστευτα όμορφο ποδόσφαιρο που έπαιξε στην Κύπρο και στην Ευρώπη και σύντομα, σημειώστε το, θα στεφθεί πρωταθλήτρια. Είναι πάρα πολύ εύκολο, όλοι μας, να κρίνουμε εκ των υστέρων. Το δύσκολο είναι να είσαι εκεί και να αγωνίζεσαι με θηρία και τέρατα, ενίοτε και με φαντάσματα (αν εννοείτε τι σας λέω) και να έχεις τα κότσια να αναγνωρίζεις τα λάθη σου, να σηκώνεις το βάρος των ευθυνών σου και κάθε φορά που πέφτεις να σηκώνεσαι πιο δυνατός. Είμαι σίγουρος ότι αν σκεφτείτε καλύτερα την κατακλείδα του άρθρου σας, ίσως να ανακαλέσετε ή να το θέσετε διαφορετικά. Αν όχι, υγεία να έχουμε!».

Τί έγραψε ο Θουκύς 

Για τον Απόλλωνα βέβαια τι να πει κανείς; Της έκατσε η δευτεράντζα της ομάδος και γι' αυτό φταίνε πολλά. Κατ' αρχάς έχει εδώ και τρία χρόνια θέμα προπονητή. Έρχεται ο Σωφρόνης, φεύγει ο Σωφρόνης. Ξανάρχεται ο Σωφρόνης και στη μέση της χρονιάς έρχεται ο Πετράκης. Ο οποίος ήταν καλός για τον Ολυμπιακό αλλά με τη νοοτροπία του ΠΑΣ Γιάννινα δεν πας μακριά. Νάν' καλά ο Κίρζης, έδωσε και 100.000 ευρώ να τον πάρει. Έγιναν κι άλλα λάθη.

Δίνεις τον καλύτερό σου αμυντικό, τον Σάλαϊ, και μένεις πίσω χωρίς εναλλακτικές επιλογές. Φεύγει και ο Παπουλής και φέρνεις ένα κουρασμένο παλικάρι, τον Μπίσεσβαρ, και παροπλίζεις εν μέρει τον Ματέι. Τον μοσχοπληρώνεις αλλά στ' αλήθεια κ. Νίκο Κίρζη ήταν καλύτερος από τον Παπουλή; Να βγάλω και ένα... αυθαίρετο συμπέρασμα; Ο Απόλλωνας είναι καλό και καθαρό μαγαζί. Με εξαίρεση τις δύο τελευταίες χρονιές της πανδημίας ήταν και πολύ κερδοφόρο μαγαζί. Αλλά ώς εκεί. Η ομάδα έχει καλή οικονομική διαχείριση αλλά όχι ανθρώπους που γνωρίζουν από ποδόσφαιρο.