Απόλλων: Τα όπλα της επιθετικής γραμμής και η υπόθεση «Γιαν – Γιαν»

Αν ο Απόλλωνας παίξει κανονικά το προσεχές Σάββατο με τον Εθνικό στο Τσίρειο, δεν θα υπολογίζει η τεχνική ηγεσία τον Μπακαλί Νταμπό. Ένας παίκτης που έδειξε στα παιχνίδια που φόρεσε τη φανέλα της ομάδας ότι θα αποτελέσει δυνατό όπλο στη γραμμή κρούσης και χωρίς αμφιβολία μέχρι στιγμής είναι η πιο επιτυχημένη καλοκαιρινή μεταγραφή.

Ωστόσο, οι τεχνικοί υπεύθυνοι… γέμισαν την ομάδα με παίκτες που παίζουν μπροστά και περιμένουν ότι θα αρχίσουν να προσφέρουν περισσότερα κι οι υπόλοιποι. Για παράδειγμα ο Ντάνιελ Λάρσον, τον οποίο περίμενε για τρεις ολόκληρους μήνες ο Σωφρόνης Αυγουστή, λογικά σε κάποια στιγμή θα «ανταποδώσει» την επιμονή που υπήρξε προς το πρόσωπό του στο γήπεδο. Πολύ περισσότερα περιμένουν και από τον Νικολά Ντιγκινί, τον οποίο ήθελαν από τον Ιανουάριο και ήρθε αρχές του καλοκαιριού, όμως ακόμα δεν έχει δικαιολογήσει τις συστάσεις που τον συνόδευαν από την πολυετή παρουσία του στα γήπεδα της Ελλάδος.

Ακόμα δεν έχει «ζεσταθεί» ούτε ο Τσιάρλι Μπένσοπ που και μ’ αυτόν υπήρξε ένα μικρό σίριαλ σε σχέση με το μέλλον του στο Κολόσσι. Εν τέλει τον κράτησαν, αλλά περιμένουν ότι θα… κάνει τη διαφορά στην υπόθεση σκοράρισμα. Ο Σερζ Γκακπέ είχε «κοπεί» τον περασμένο Μάιο, όμως αποφάσισαν να τον επαναφέρουν τώρα τον Σεπτέμβριο, από τη στιγμή που συνεχίζει να ζει στη Λεμεσό. Τον Τογκολέζο διεθνή τον είδαμε πέρσι, είναι ποιοτικός παίκτης που «βλέπει» και δίχτυα.

Ειδικά κατά το τρίμηνο Νοεμβρίου-Ιανουαρίου, που «έβγαζε φωτιές» η ομάδα, σε μερικά παιχνίδια ήταν από τους πρωταγωνιστές.  Άλλωστε κι όταν αποφάσισαν να του πουν «δεν σε θέλουμε άλλο», το είχαν ξεκαθαρίσει πως δεν ήταν λόγω αξίας, αλλά επειδή ήταν επιρρεπής σε τραυματισμούς.

Η υπόθεση «Γιαν – Γιαν»

Σε καλό φεγγάρι έδειξε ότι βρίσκεται τις τελευταίες μέρες ο Γιάννης Γιαννιώτας. Τον αδίκησε ο Σωφρόνης Αυγουστή που δεν τον άρχισε στο παιχνίδι με τη Λεχ Πόζναν, επειδή ήταν εκ των κορυφαίων στο διπλό επί της Ανόρθωσης.

Το βασικό ζητούμενο στη δεύτερη χρονιά του «Γιαν-Γιαν» στη Λεμεσό είναι να έχει σταθερότητα στην απόδοση και να διαχειρίζεται πιο σωστά το πάθος του. Για να μην χρεώνεται εύκολα με κάρτες.