Απόλλων: «Αντιαθλητικό, επικίνδυνο και αθέμιτο»

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το γυναικείο πετοσφαιρικό τμήμα του Απόλλωνα, καλεί την ΚΟΠΕ να κάνει τα αδύνατα δυνατά ώστε να εξασφαλιστεί εκ νέου άδεια από τη FIVB για να ολοκληρωθεί η σεζόν στις 14 Μαΐου, με τους κυανόλευκους να τονίζουν πως θα είναι αντιαθλητικό κι επικίνδυνο να βγουν οι αθλήτριες από την καραντίνα και να αγωνιστούν άμεσα σε τόσο σημαντικό παιχνίδι.

Σημειώνεται πως αν δεν εξασφαλιστεί παράταση, ο ημιτελικός με την ΑΕΛ θα διεξαχθεί στις 7 Μαΐου και ο τελικός κυπέλλου στις 8 Μαΐου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με την παρούσα επιστολή, θα θέλαμε καταρχήν να σας ευχαριστήσουμε και ιδιαίτερα τον πρόεδρο της ΚΟΠΕ, Μιχάλη Κρασιά, για την κατανόηση που έχετε επιδείξει σε αυτό το σοβαρό ζήτημα και πράξατε το σωστό, χωρίς να ρισκάρετε την υγεία τόσο των αθλητριών μας, αλλά και οποιουδήποτε άλλου συνανθρώπου μας.
Από την άλλη, θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε όπως κάνετε τα αδύνατα, δυνατά, έτσι ώστε να εξασφαλίσετε εκ νέου άδεια από την FIVB για να ολοκληρωθεί χωρίς άλλα προβλήματα η φετινή σεζόν στις 14 Μάιου.
Αντιλαμβάνεστε και εσείς, πόσο επικίνδυνο είναι για την υγεία των αθλητριών μας, να βγαίνουν από την καραντίνα και να αγωνιστούν άμεσα σε ένα σημαντικό παιχνίδι, χωρίς να κάνουν καμία ουσιαστικά προπόνηση.
Θα ήταν αντιαθλητικό και επικίνδυνο για την υγεία των αθλητριών, τόσο του Απόλλωνα, όσο και της ΑΕΛ, να αγωνιστούν την επόμενη μέρα στον τελικό, έχοντας μόνο λίγες ώρες ξεκούρασης. Παράλληλα, θα ήταν και αθέμητο καθώς η άλλη φιναλίστ ομάδα θα είναι ξεκούραση.
Με αυτό τον τρόπο και οι δύο ομάδες (όποια από τις δύο προκριθεί) θα μπορούν να είναι ανταγωνιστικές στον μεγάλό τελικό και ο αγώνας θα διεξαχθεί με ίσους όρους.
Οπόταν, δεν είναι μόνο προς όφελος της δικής μας ομάδας η διεξαγωγή των αγώνων στις 11 και 14 Μάιου, αλλά για την πετόσφαιρα γενικότερα, μιας και φτάσαμε μέχρι εδώ, έχοντας ξεπεράσει όλα αυτά τα προβλήματα.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση και ελπίζουμε ότι οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 11 και 14 Μάιου, με τον καλύτερο να κερδίσει μέσα στο γήπεδο ότι του αξίζει».