Μιλόγεβιτς: «Ήθελα να έρθω στον ΑΠΟΕΛ - Τα έργα πιο σημαντικά από τα λόγια» (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύθηκε 10.10.2022
 Μιλόγεβιτς:  «Ήθελα να έρθω στον ΑΠΟΕΛ - Τα έργα πιο σημαντικά από τα λόγια» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο ΑΠΟΕΛ παρουσιάζει τον νέο του προπονητή, Βλάνταν Μιλόγεβιτς, ο οποίος αναμένεται να μιλήσει για την επιλογή του να αποδεχθεί την πρόταση των γαλαζοκίτρινων και τους στόχους, προσωπικούς και ομαδικούς.

Ο Σέρβος τεχνικός, έχει πολλή δουλειά μπροστά του και αναμένουμε με ενδιαφέρον το πως θα προσεγγίσει τα προβήματα που υπάρχουν στην ομάδα του ΑΠΟΕΛ.

Αναλυτικά:

- Καλωσόρισμα από τον Πρόδρομο Πετρίδη.

«Ο κ. Μιλόγεβιτς είναι γνωστός και για το πέρασμα του στην Κύπρο αλλά και τις επιτυχίες του. Του ευχόμαστε ότι καλύτερο στο μέλλον τώρα που συνεργαζόμαστε».

Μιλόγεβιτς:

«Αυτό που είπε και ο πρόεδρος, πριν μερικά χρόνια είχαμε μια επαφή για να έρθω στον ΑΠΟΕΛ, αλλά δεν έγινε. Είχα μεγάλη επιθυμία να έρθω στον ΑΠΟΕΛ. Δεν είμαι άνθρωπος που θα μιλήσω πολύ τα έργα ισούνται με 1000 λέξεις. Έχω δει το παιχνίδι με την Καρμιώτισσα. Να ξεχάσουμε όσα έγινα. Εγώ σαν Βλάνταν Μιλόγεβιτς θέλω να είμαι θετικός».

«Ποιότητα υπάρχει στην ομάδα. Υπάρχουν παίκτες που έπρεπε να πάρουν στην πλάτη την ομάδα αλλά δεν είναι εύκολο, κάποιοι παίκτες προέρχονται από τραυματισμό. Έχω εμπιστοσύνη στο σταφ μου, ότι θα βελτιώσουμε τα πράγματα και θα φέρουμε το ΑΠΟΕΛ εκεί που του αξίζει».

Όσο αφορά το υπάρχον ρόστερ της ομάδας:

«Είδα από τις αναλύσεις την ομάδα. Είμαι αρκετά πληροφορημένος, στο ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο η ποιότητα που μετρά, είναι και το ψυχολογικό κομμάτι. Εκτός από την ομαδική ομιλία, θα έχω και πολλά τετ α τετ με παίκτες. Το ΑΠΟΕΛ έχει αρκετά ποιοτικούς παίκτες και εγώ θέλω να περάσω την δική μου φιλοσοφία, πρέπει η ομάδα να είναι 100% έτοιμη. Ομάδες όπως το ΑΠΟΕΛ αρχίζουν νωρίς λόγω Ευρώπης, αργούν να έρθουν οι παίκτες και αυτό είναι πρόβλημα. Πρέπει να βρούμε την αγωνιστική μας φόρμα».

Για τους στόχους:

«Θέλουμε να παίξουμε πιο ωραίο ποδόσφαιρο, αλλά μια ομάδα που κυνηγάει το πρωτάθλημα θέλει το αποτέλεσμα. Αυτό είναι που μετράει. Έχουμε πολλούς παίκτες στο ρόστερ και δουλειά μου είναι να τους εκμεταλλευτούμε».

Για το αν πιστεύει ότι μπορεί να επιστρέψει το ΑΠΟΕΛ στους τίτλους:

«Αν δεν το πίστευα, δεν θα έκανα αυτό το επάγγελμα. Κρίνεσαι κάθε παιχνίδι, κάθε στιγμή. Δεν μπορώ να μιλήσω για το τι πρέπει να γίνει στο μέλλον. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θα δώσω το 100% των δυνάμεων μου. Αγαπώ το ποδόσφαιρο, πιστεύω πάρα πολύ στον εαυτό μου και την ομάδα μου».

Γιατί δεν ήρθε πριν 2-3 χρόνια στο ΑΠΟΕΛ:

«Δεν χρειάζεται να μιλήσω για το παρελθόν, βασικός λόγος είναι ότι ήθελα να επιστρέψω στην πατρίδα μου».

Για το τι πρόλαβε να μάθει για το ΑΠΟΕΛ: «

Έχω μαζέψει πολλές πληροφορίες, ξέρω τα πάντα. Θα μας πάρει χρόνο, είναι και θέμα ψυχολογίας και αποτελεσμάτων».

Τι πρέπει να αλλάξει και τα αγωνιστικά προβλήματα:

«Αυτό θα το μιλήσω με τους παίκτες μου. Δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει ένα μεγάλο σημείο. Σε όλα τα κομμάτια πρέπει να βάλουμε πράγματα. Μιλάμε συνέχεια για προβλήματα, έχουμε παίκτες που ο καθένας έχει την ιστορία του, είναι πολλοί ξένοι που ήρθαν εδώ, πρέπει να μάθουν την ομάδα, την ιστορία, το DNA της και θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε όλους τους τομείς».

Για το αν έχει μιλήσει με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς:

«Δεν έχουμε μιλήσει. Είναι εξαιρετικός προπονητής και άνθρωπος. Μακάρι να τον πλησιάσω κάπου. Ήταν προπονητής μου, εκτός από καλός άνθρωπος είναι και εξαιρετικός προπονητής. Ξέρω την κυπριακή πραγματικότητα, αλλά δεν είναι θέμα να το ξέρω εγώ. Πρέπει να το ξέρουν οι παίκτες. Εγώ είμαι σαν καθηγητής. Καθηγητής δεν είναι αυτός που τα ξέρει όλα, αλλά αυτός που μπορεί να τα μεταφέρει στους παίκτες».

Για το επίπεδο του κυπριακού ποδοσφαίρου:

«Είναι πολύ ανεβασμένο. Το ποδόσφαιρο αλλάζει κάθε χρόνο. Πολλές ομάδες παλεύουν για τα πλέι οφ και το πρωτάθλημα. Καμία σχέση με παλαιότερα. Αυτό είναι ωραίο».

Για την ψυχολογία: «Βλέπω τους παίκτες σαν παιδιά μου. Πρέπει να ανεβάσουμε τη ψυχολογία, αλλά με τα λόγια διαρκεί λίγο. Μεγάλοι προπονητές λένε ότι δεν είναι ο Χάρι Πότερ και είναι γεγονός. Πρέπει να ανατρέψουμε την κατάσταση όσο πιο σύντομα γίνεται. Θέλω να πιστεύω ότι στο τέλος θα είμαστε χαρούμενοι και θα πανηγυρίσουμε αυτό που πρέπει να πανηγυρίσουμε».

Για την στήριξη του κόσμου όταν άκουσε ότι προσλήφθηκε ο Σέρβος:

«Να είναι δίπλα στην ομάδα. Ξέρω ότι ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ την αγαπάει. Υπάρχει μεγάλη πίεση, την έχω συνηθίσει και δεν φοβάμαι. Όταν κερδίζεις είσαι ο καλύτερος προπονητής, όταν δεν έχεις τα αποτελέσματα είσαι άχρηστος. Τους έχουμε μεγάλη ανάγκη, να μας δώσουν πίστωση χρόνου, θα κάνουμε τα πάντα για να ανατρέψουμε την κατάσταση και να είμαστε περήφανοι».

Ερωτήσεις τώρα προς τον Πρόδρομο Πετρίδη:

Για το αν υπάρχει απειθαρχία στην ομάδα:

«Φημολογίες υπάρχουν καθημερινά. Ακόμα και για το πρόσωπό μου, είπαν ότι παίρνω μισθό, προκαλώ όποιον θέλει να έρθει να κάνει έλεγχο στην εταιρεία. Με το ίδιο σκεπτικό ακούγονται διάφορα για συγκεκριμένο παίκτη. Σας διαβεβαιώ΄ ότι σπάει τα ρολόγια στις προπονήσεις. Χθες έπαιξε 90 λεπτά με την Καρμιώτισσα. Θέματα απειθαρχίας δεν είχαμε ούτε ένα, το κλίμα στα αποδυτήρια είναι άριστο, το διαπίστωσε και ο προπονητής».

Για το θέμα επενδυτή και τα οικονομικά:

«Κουραστήκαμε να επαναλαμβάνουμε τους εαυτούς μας. Ναι ψάχνουμε να βρούμε μια λύση, αλλά μια σωστή και αξιόπιστη λύση. Δεν πρόκειται να φέρω κανέναν επενδυτή που θα έρθει για οποιοδήποτε άλλο λόγο, εκτός από το να ενδιαφέρει το ΑΠΟΕΛ».

«Όχι δεν ισχύει. Στενότητα έχουμε, δεν υπάρχει αμφιβολία, έχει δύο χρόνια που το λέμε. Προσπαθούμε να λύνουμε τα προβλήματά μας χωρίς να υπάρχει επίπτωση στο αγωνιστικό».

«Δυστυχώς σε ένα αποτέλεσμα κακό, όλοι φταίνε. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο και μέχρι το... χορτάρι του Αρχαγγέλου. Όταν έχουμε κακά αποτελέσματα, φταίει το οικονομικό, φταίει ο Πετρίδης. Τι να σας πω. Δεν κρύψαμε ποτέ ότι έχουμε οικονομική πίεση. Πριν 3-4 χρόνια είπα ότι το ΑΠΟΕΛ αντέχει ένα χρόνο χωρίς Ευρώπη. Είναι ο τρίτος φέτος κύριοι και αντέχουμε! Προσπαθούμε μέρα με μέρα να λύνουμε τα προβλήματα που δημιουργούνται. Πολλοί λένε... που είναι ο επενδυτής του ΑΠΟΕΛ;

Για το αν είναι διαθέσιμος να παραχωρήσει την ομάδα σε άλλον ενδιαφερόμενο:

«Και σήμερα όποιος μπορεί να ανταπεξέλθει ή να φέρει τον οποιοδήποτε επενδυτή που θα περάσει τα κριτήρια που έχει το ΑΠΟΕΛ, είναι ευπρόσδεκτος και αύριο να του δώσουμε τα κλειδιά, αν έρθει και αναλάβει όλες τις υποχρεώσεις και το μπάτζετ. Και τώρα και σήμερα και αύριο, οποιοσδήποτε έχει την διάθεση να έρθει, θα του δώσω τα κλειδιά».

Όσο αφορά την διαιτησία:

«Κάναμε τα απαραίτητα, καλέσαμε μια έκτακτη συνέλευση με πρωτοβουλία δική μας. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Θα εκφράσουμε τις παρατηρήσεις και τα παράπονά μας».

«Δυστυχώς σε κάθε παιχνίδι παρατηρούμε πράγματα και θαύματα. Βλέπουμε τον φόβο να μας δοθούν αυτά που πρέπει. Είδαμε και στο τελευταίο παιχνίδι, κανονικό φάουλ με δεύτερη κίτρινη, ούτε φάουλ δεν δόθηκε. Η θέση του ΑΠΟΕΛ, όπως πήραμε και το καλοκαίρι δεσμεύσεις να έρχονται σε κάποια παιχνίδια ξένοι διαιτητές και οι δήθεν νέοι διαιτητές να κάνουν παιχνίδια με ξένους στο VAR. Θέλω να πιστεύω ότι στα κρίσιμα παιχνίδια θα έρχονται ξένοι διαιτητές, ότι οι Κύπριοι θα βελτιωθούν αλλά και ότι το ΑΠΟΕΛ θα παίρνει αυτά που δικαιούται. Δεν λέω ότι υπάρχει σκοπιμότητα, αλλά είναι επαναλαμβανόμενο τα τελευταία 2-3 χρόνια».

Οι προϋποθέσεις για τον επενδυτή:

«Να δεσμευτεί ότι δεν θα υπάρχει οικονομική σταθερότητα. Ότι το ΑΠΟΕΛ θα έχει πρωταγωνιστική κάθε χρόνο. Δεν θα μειώσουμε το μπάτζετ. Βλέπουμε ότι ήρθαν άλλες ομάδες στα δικά μας μπάτζετ.

Το ΑΠΟΕΛ είναι εδώ για να πρωταγωνιστεί. Αν με ρωτάς εμένα ποιος θέλω να είναι ο ρόλος μου, είναι να πάω σπίτι μου να ησυχάσω. Έχω κουραστεί. Ότι μπορώ να κάνω το έκανα. Θα συνεχίσω να το κάνω, μακάρι να έρθει η λύση που θα είμαι αχρείαστος για το ΑΠΟΕΛ, να ικανοποιηθούν και κάποιοι».

Για τον Σωφρόνη Αυγουστή:

«Να τον ευχαριστήσω για την άψογη συμπεριφορά του στους 14 μήνες. Ήρθε κι έφυγε σαν κύριος, με κεφαλαία. Δεν έχει να κάνει με θέματα απειθαρχίας. Υστερούσαμε αγωνιστικά, είτε γιατί ήταν ψυχολογικό θέμα είτε γιατί υστερούσαν παίκτες-κλειδιά. Θεωρούσαμε ότι έπρεπε να γίνει αλλαγή, συζητήσαμε για πέντε λεπτά. Εναπόκειται στη νέα τεχνική ηγεσία να ανατραπεί η αγωνιστική παρουσία. Δεν νομίζω ότι έχει άλλη ομάδα τον αριθμό του ρόστερ του ΑΠΟΕΛ, υπολογίζαμε να μπούμε στους ομίλους και δεν θέλαμε να έχουμε προβλήματα. Δυστυχώς, σε ένα παιχνίδι που στο πρώτο ημίχρονο δεν παρουσιαστήκαμε στη Στοκχόλμη και ήταν πολύ δύσκολο να το ανατρέψουμε στη ρεβάνς, παρότι προηγηθήκαμε με 2-0. Δεν ήμασταν έτοιμοι, στο β’ ημίχρονο η ομάδα έπεσε και ήταν λογικό».

Για τα συμβάντα στο ΓΣΠ με την Καρμιώτισσα:

«Η διαδικασία πήγε στην αστυνομία, αφορά την έρευνα της. Είναι θέμα του ΓΣΠ, εμείς δεν έχουμε να κάνουμε κάτι».

Για την έκτακτη συνέλευση της ΚΟΠ:

«Στείλαμε μια επιστολή για έκτακτη συνέλευση γιατί δεν τηρήθηκαν όσα συμφωνήσαμε από τον κ.Μάζιτς, που άλλοι ήθελαν. Δεν έχω μόνο εγώ παράπονο, από όλους υπάρχουν».

Για τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς:

«Όταν μου τον πρότεινα είπα αποκλείεται λόγω του ψηλού κασέ του. Ο ίδιος είχε μεγάλη επιθυμία να έρθει, βρήκαμε σε 1-2 ώρες τη λύση στο οικονομικό σε πολύ λογικά πλαίσια και μάλιστα με τους συνεργάτες του. Θέλαμε να φέρουμε κάποιον που γνωρίζει την κυπριακή πραγματικότητα, την κουλτούρα, τον πρωταθλητισμό, Τσάμπιονς Λιγκ, τι άλλο να θέλει ένας ΑΠΟΕΛίστας από προδιαγραφές; Έχει όλο το πακέτο. Αν δεν πετύχει πάλι θα φταίω εγώ, αλλά τι θα κάμουμε;».

Το θέμα του γηπέδου:

«Δεν είναι απλό. Εξασφαλίστηκε η γη. Έχουμε συνάντηση αυτή τη βδομάδα για την κυκλοφοριακή μελέτη στο Υπουργείο Συγκοινωνιών. Μετά είναι η πολεοδομική άδεια. Αυτά τρέχουν. Μέχρι το τέλος του 2023, αν όλα πάνε καλά, θέλω να πιστεύω ότι θα αρχίσει η ανέγερση. Θα είναι ευχής έργο, δεν το λέω για να δημιουργήσω εντυπώσεις».

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Γιατί τιμωρήθηκε ο ΑΠΟΕΛ και όχι η Ομόνοια

Γιατί τιμωρήθηκε ο ΑΠΟΕΛ και όχι η Ομόνοια

Γιατί τιμωρήθηκε ο ΑΠΟΕΛ και όχι η Ομόνοια

ΑΠΟΕΛ: Το πλάνο του Μιλόγεβιτς στην Πάφο

ΑΠΟΕΛ: Το πλάνο του Μιλόγεβιτς στην Πάφο

ΑΠΟΕΛ: Το πλάνο του Μιλόγεβιτς στην Πάφο

Ιβάν-Κόντης-Πούρσα

Ιβάν-Κόντης-Πούρσα

Ιβάν-Κόντης-Πούρσα

Ούτε ώρα δεν «άντεξαν» τα έξτρα εισιτήρια του ΑΠΟΕΛ

Ούτε ώρα δεν «άντεξαν» τα έξτρα εισιτήρια του ΑΠΟΕΛ

Ούτε ώρα δεν «άντεξαν» τα έξτρα εισιτήρια του ΑΠΟΕΛ