Σωφρόνης: «Κρίμα γιατί μπορούσαμε - Μπορούσαν καλύτερα οι διαιτητές»

Δημοσιεύθηκε 23.8.2022
Σωφρόνης: «Κρίμα γιατί μπορούσαμε - Μπορούσαν καλύτερα οι διαιτητές»

Διαβάστε όσα δήλωσε ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ Σωφρόνης Αυγουστή στη συνέντευξη Τύπου μετά τον επαναληπτικό με την Τζουργκάντεν στο ΓΣΠ όπου παρά τη νίκη με 3-2 οι γαλαζοκίτρινοι αποκλείστηκαν από το Conference League.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Σίγουρα υπάρχει αρκετή απογοήτευση. Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια από τους ποδοσφαιριστές, προσπαθήσαμε μέχρι τα τελευταία λεπτά να διεκδικήσουμε κάτι στο σημερινό παιχνίδι κι αυτό ήταν η πρόκριση. Έκαναν μεγάλη προσπάθεια στο πρώτο ημίχρονο, προηγηθήκαμε με 2-0, δεν έχω κανένα παράπονο, σίγουρα υπήρχε αρκετό ρίσκο. Προσπαθήσαμε και από σήμερα ξεκινούμε να σκεφτόμαστε το παιχνίδι της Κυριακής. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο γιατί παρόλο που το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα δεν βοήθησε ήρθαν και από το πρώτο λεπτό βοήθησαν πάρα πολύ κι ακόμη μια φορά τους παίκτες γιατί έκαναν μεγάλη προσπάθεια. Φάνηκε ξεκάθαρα κι αυτό πρέπει αν μας προβληματίσει να το λύσουμε, τα αγωνιστικά λεπτά, ο αντίπαλος τον βοήθησαν στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού. Τίποτα άλλο, υπάρχει απογοήτευση αλλά αυτό από αύριο πρέπει να ξεπεραστεί».

Aν χρειαζόταν μετά το 2-0 περισσότερη συγκράτηση ή περισσότερος ενθουσιασμός: «Είναι λεπτομέρειες. Το πρώτο παιχνίδι ήταν 3-0, προσπαθούσαμε να έχουμε ισορορπία. υπήρχε ενθουσιασμός, και κάποια πράγματα στην ομάδα που δεν μας επέτρεπαν να είμαστε στους ρυθμούς που ξεκινήσαμε. Κάποιοι παίκτες δεν έκαναν ολοκληρωμένη βοδμάδα προπόνηση. Αν ήμασταν πιο μετά με παραπάνω προπονήσεις θα ήμασταν 100% να βγάλουμε ένα ψηλό τέμπο. Το πρώτο ημίχρονο Μπλουμ και Μάγκλιτσα έδωσαν πάρα πολλά, έτρεξαν, πίεσαν, Σαρφό και Βιγιαφάνιες δύο παίκτες επιθετικοί έπαιξαν πάρα πολύ καλά στον χώρο του κέντρου, με ρίσκα όμως, έπρεπε να αποφύγουμε το γκολ. Δεν μπορώ να έχω παράπονο. Προσπαθήασμε. Παίζαμε ευρωπαϊκό αλλά ήταν πίσω μας το βαρύ σκορ».

Για την πρεμιέρα με την Πάφο κι αν ο ΑΠΟΕΛ είναι έτοιμος για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα: «Aυτός είναι ο στόχος. Βλέπουμε ότι θα είναι ανταγωνιστικό πρωτάθηλμα. Η ομάδα παιχνίδι με παιχνίδι πρέπει να ανεβάζει επίπεδο. Είδαμε αρκετά καλά πράγματα σήμερα, να κρατήσουμε αυτό το τέμπο και να κτίζουμε σε αυτό. Σίγουρα είναι διαφορετικό παιχνίδι, ξεκινά το πρωτάθλημα, είναι κρίμα, κοιτάξτε, όπως είπα χθες, ναι ο αντίπαλος κέρδισε 3-0, ναι καμία ομάδα στην Κύπρο δεν ανέτρεψε τέτοιο σκορ, ήταν ένα κίνητρο για τους παίκτες, για αυτό υπάρχει απογοήτευση. Μπορούσαμε με αυτό τον αντίπαλο να είμαστε στους ομίλους».

Για τον Κβιλιτάια: «Το τελευταίο διάστημα μπήκε με την ομάδα, σιγά-σιγά θα παίρνει χρόνο συμμετοχής. Φάνηκε ξεκάθαρα ότι η επιθετική μας γραμμή όταν θα είναι καλά θα έχουμε λύσεις, μας στοίχισε, όμως τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε στο πρωτάθλημα».

Για το ότι δεν υπήρχαν εναλλακτικές ποιοτικές επιλογές στον πάγκο να αλλάξουν τη ροή του αγώνα: «Ξέραμε ότι έπρεπε να μπούμε πολύ δυνατά, είχαμε βαρύ σκορ να ανατρέψουμε, όταν τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με το 2-0 δεν είχε φίλαθλο που να μην ήταν ευχαριστημένος. Βάλαμε αρκετά όπλα στο παιχνίδι, αλλά ο Θεοδώρου είχε αρκετό χρόνο συμμετοχής, ο Μαρκίνιος βοήθησε αρκετά, ο Γουίλερ μπήκε βοήθησε, δεν έχω παράπονο».

Για το πόσο επηρεάζει ο αποκλεισμός ενόψει πρωταθλήματος: «Υπάρχει απογοήτευση αλλά πρέπει να το αφήσουμε πίσω, να μην το σκεφτόμαστε το παιχνίδι, έχει τελειώσει, ο δρόμος είναι μεγάλος για τους νέους στόχους που έχουμε, αυτό πρέπει να περάσει απόψε και από αύριο ξεκινάμε για Πάφο».

Για το αν μπορούσαν να γίνουν πιο γρήγορα αλλαγές για φρεσκάρισμα: «Eντάξει, έγιναν κάποιες αλλαγές, νομίζω και στο 3-1 και στο 2-0 παίρνεις κάποιες αποφάσεις, είναι ρίσκο, κι ο αντίπαλος θα κάνει κάποιες φάσεις, τις πληρώσαμε, δεν μπορούμε να πηγαίνουμε πίσω με τα «αν».

Για το ότι ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε τον κόσμο του: «Ο κόσμος θέλει να βλέπει προσπάθεια και αποτελέσματα και σίγουρα καλό θέαμα. Νομίζω σήμερα η προσπάθεια ήταν μεγάλη, δεν καταφέραμε να την ολοκληρώσουμε».

Για το ότι ο ΑΠΟΕΛ δεν έκανε παράπονα για τη διαιτησία ενώ μπορούσε: «Μπορούσε και στα δύο παιχνίδια να είχαν καλύτερη απόδοση οι διαιτητές. Εμείς κρατάμε τη δική μας προσπάθεια. Οι παίκτες ικανοποίησαν τον κόσμο. Κι εμάς, αν και όχι με το αποτέλεσμα. Είναι κρίμα γιατί μπορούσαμε».

Για το αν θα γίνει μεταγραφή: «Θα έχω αύριο συνάντηση με τον πρόεδρο και θα συζητήσουμε κάποια πράγματα. Έχουμε επιστροφές κι όταν είναι καλά θα μας δώσουν λύσεις. Είδαμε τον Μάγκλιτσα, σήμερα έκανε τέλειο παιχνίδι παρότι δέχθηκε αρκετά κτυπήματα, είδαμε τον Μπλουμ πόση ποιότητα έχει, τον Μαρκίνιος και οι παλιοί που αγωνίστηκαν, μπορούν να μας δώσουν λύσεις και να υλοποιήσουμε τους στόχους της ομάδας».

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Ο «τελικός» και οι δύο που έφεραν την άνοδο

Ο «τελικός» και οι δύο που έφεραν την άνοδο

Ο «τελικός» και οι δύο που έφεραν την άνοδο

Survivor

Survivor

Survivor

«Ο αυτοκράτορας θα επιστρέψει στον θρόνο του»

«Ο αυτοκράτορας θα επιστρέψει στον θρόνο του»

«Ο αυτοκράτορας θα επιστρέψει στον θρόνο του»

Ολόδικό του...

Ολόδικό του...

Ολόδικό του...