ΑΠΟΕΛ: Στις κληρώσεις με «στόχο» 21 χώρες – Ιδού πού μπορεί να πάει ο Σαρφό

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες σε σχέση με το ταξιδιωτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Κίνγκσλεϊ Σαρφό έδωσε ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ Πρόδρομος Πετρίδης μετά την αποκάλυψη της συμφωνίας με τον παίκτη στη χθεσινή (26/5) ετήσια γενική συνέλευση.

Σύμφωνα με τον Πετρίδη, ο Γκανέζος μέσος δεν μπορεί να ταξιδέψει στις χώρες που ανήκουν στη συνθήκη Σένγκεν μέχρι το 2028.

Σημειώνεται πως η εν λόγω τιμωρία του σχετίζεται με την υπόθεση στην οποία είχε κατηγορηθεί για βιασμό ανήλικης στη Σουηδία και φυλακίστηκε, πριν αποφυλακιστεί έναν χρόνο αργότερα, έχοντας αθωωθεί, σύμφωνα με δημοσιεύματα στην πατρίδα του.

Σε κάθε περίπτωση, λόγω αυτής της απαγόρευσης, και νοουμένου πως πρόκειται για έναν βασικότατο ποδοσφαιριστή και σημαντικότατο στο πλάνο του Σωφρόνη Αυγουστή, δεν θα ήταν υπερβολή να αναφέρουμε πως στις κληρώσεις του Conference League ο ΑΠΟΕΛ θα… στοχεύει στις ομάδες χωρών στις οποίες μπορεί να ταξιδέψει ο Σαρφό.

Δεν είναι και λίγες, καθώς η συνθήκη Σένγκεν περιλαμβάνει περίπου τις μισές χώρες της Ευρώπης. Όλες της Ευρωπαϊκές Ένωσης εκτός από πέντε (Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ιρλανδία και Κροατία) καθώς και τις Ισλανδία, Νορβηγία, Ελβετία και Λίχτενσταϊν.

Οι χώρες, λοιπόν, που δεν ανήκουν στη συνθήκη Σένγκεν και στις οποίες μπορεί να ταξιδέψει ο Σαρφό, είναι οι εξής:

Αγγλία, Αζερμπαϊτζάν, Αλβανία, Ανδόρρα, Αρμενία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία, Βουλγαρία, Γεωργία, Ιρλανδία, Μολδαβία, Καζακστάν, Κόσοβο, Κροατία, Λευκορωσία,  Μαυροβούνιο, Ουκρανία, Ρουμανία, (Ρωσία), Σαν Μαρίνο, Σερβία, Τουρκία