ΑΠΟΕΛ: Οι αμφίβολοι ενόψει Ομόνοιας και τα σενάρια για μεταγραφές

Για τα αγωνιστικά νέα του ΑΠΟΕΛ ενόψει του αγώνα με την Ομόνοια, το πρόγραμμα των γαλαζοκίτρινων, την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου αλλά και την αξιλολόγηση των Σάβιτς, Λαφράνς και Μιχαΐλοβιτς από τον Μικ ΜακΚάρθι μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ομάδας, Νεκτάριος Πετεβίνος στον ΣΠΟΡ ΦΜ (95.0).

Για τα αγωνιστικά νέα ενόψει του ντέρμπι: «Το θέμα με τον Ζόρζε είναι ότι πριν από ένα 24ωρο είχε διαγνωστεί με γαστρεντερίτιδα. Είναι κάποια συμπτώματα που εξασθενούν τον οργανισμό, όμως είναι κάτι που έγινε τη προχθεσινή νύκτα. Χθες η ομάδα είχε ρεπό και περιμένουμε σήμερα να δούμε πως θα εμφανιστεί. Αν πρέπει να μιλήσουμε για το ιατρικό δελτίο η καλύτερη ένδειξη που θα έχουμε για όλους μας τους ποδοσφαιριστές θα είναι μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Μηδαμινές πιθανότητες για Ντε Βινσέντι. Λίγες για Ανουάρ. Περισσότερες για Ενσούε και Γουίλερ. Ο Ντε Βινσεντι ανέβασε ρυθμούς όμως ένιωσε μια ενόχληση τη περασμένη εβδομάδα και δεν θα παρθεί το οποιοδήποτε ρίσκο με τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή. Δεν θέλουμε να το ρισκάρουμε γιατί ξέρουμε και το ιστορικό του».

Για την Ομόνοια: «Το παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα είναι η εξέλιξη μια διαδικασίας, γενικότερα θα έλεγα ότι υπάρχουν δυο στοιχεία που φάνηκαν στα δυο τελευταία παιχνίδια. Το ένα είναι ότι κτίζουμε αυτοπεποίθηση και το δεύτερο ότι επεκτείνετε ο ποιοτικός χρόνος του δικού μας παιχνιδιού. Βλέπουμε περισσότερη ένταση και περισσότερη διάρκεια στο παιχνίδι από τους οι ποδοσφαιριστές. Το παιχνίδι με την Ομόνοια όχι δεν είναι ένα σημαντικό παιχνίδι. Το κάθε επόμενο παιχνίδι για μας είναι το πιο σημαντικό που υπάρχει. Δεν θα αλλάξει κάτι με μια νίκη ούτε με ένα κακό αποτέλεσμα. Βέβαια με ένα κακό αποτέλεσμα θα πάμε πίσω στα αρνητικά αποτελέσματα, ενώ με ένα θετικό θα συνεχίσουμε να προσθέτουμε βαθμούς αφού χάσαμε πολλούς μέχρι στιγμής».

Για το πρόγραμμα του ΑΠΟΕΛ: «Σε ομάδες όπως είναι ο ΑΠΟΕΛ που ψάχνει παιχνίδια για να κερδίσει ψυχολογία δεν είναι κακό που έχουμε δύσκολο πρόγραμμα. Έχουμε αρκετούς ποδοσφαιριστές. Φτάνει να μην προκύψουν προβληματα. Για μένα δεν είναι κακό».

Για τον Τζο Γκάρνερ: «Το θέμα το μεταγραφικό θα μας απασχολήσει τον Γενάρη. Δεν δίνουμε τόση βαρύτητα είτε σε ονοματολογία είτε σε οτιδήποτε άλλο. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο για τον Γκάρνερ. Όσον αφορά τη μεταγραφική αγορά λόγω και του προπονητή μας καταλαβαίνεται ότι είναι μια αγορά που αρχίζουμε να εξερευνάμε».

Για την αξιολόγηση Μακάρθι για Λαφράνς, Σάβιτς και Μιχαίλοβιτς: «Δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται. Είναι ένας συνδυασμός δεδομένων. Το σημαντικό για εκείνους είναι ότι αξιολογούνται από τον προπονητή μας. Παραδείγματος χάρη αν ο προπονητής μας θέλει κάποιος κεντρικό αμυντικό δεν είναι σίγουρο ότι αυτός είναι ο Σάβιτς ή ο Λαφρανς. Δεν είναι κάτι δεδομένο. Όλα αυτά θα μας απασχολήσουν από τη πρώτη του Γενάρη και μετά».