ΑΠΟΕΛ και 5ο ευρωπαϊκό εισιτήριο: Γέννησε τις ελπίδες και τώρα το καθορίζει

Είναι χάρη στην ιστορική πρώτη πρόκριση της Ομόνοιας σε ομίλους (ανεξαρτήτως διοργάνωσης) που αυτή τη στιγμή η Κύπρος θεωρείται μέχρι και φαβορί για να κρατήσει τη θέση της στη 15άδα της βαθμολογίας της UEFA για την πενταετία 2016/17 – 2021/22, ώστε να εξασφαλίσει πέμπτο ευρωπαϊκό εισιτήριο για τη σεζόν 2022/23.

Δεν μπορεί όμως να παραβλεφτεί το γεγονός ότι για να φτάσουμε στο σημείο να διεκδικούμε φέτος κάτι τέτοιο, τη μεγαλύτερη συμβολή την είχε ο ΑΠΟΕΛ, με τις πορείες του τα προηγούμενα χρόνια και δευτερευόντως ο Απόλλωνας κι ακολούθως η ΑΕΚ.

Ουσιαστικά οι γαλαζοκίτρινοι «γέννησαν» τις ελπίδες και τώρα, την ερχόμενη Πέμπτη, είναι αυτοί που μπορούν να καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τις πιθανότητές μας να τα καταφέρουμε.

Ο λόγος είναι το ότι ο αγώνας του ΑΠΟΕΛ με τη Σλόβαν Λίμπερετς είναι κομβικός όχι μόνο όσον αφορά το ευρωπαϊκό ταξίδι των γαλαζοκιτρίνων αλλά και σε σχέση με την προσπάθεια της Κύπρου να παραμείνει στη 15άδα (βρίσκεται στη 14η θέση) και να πετύχει τον στόχο της.

Δείτε επίσης: Μάχη για 5ο εισιτήριο: Σε θέση ισχύος παρά τους αποκλεισμούς – Τα νέα δεδομένα

Με την Ομόνοια ήδη στους ομίλους, οι ελπίδες μας είναι έτσι κι αλλιώς αρκετές. Με την υποσημείωση πως θα πρέπει το τριφύλλι να πάρει και νίκες-ισοπαλίες στον όμιλο και την ίδια ώρα να μην καταφέρει κάποια από τις χώρες που μας κυνηγούν να πάρει τόσους βαθμούς από τους ομίλους κι έπειτα, που να μας προσπεράσουν.

Βάζοντας όμως και τον ΑΠΟΕΛ στους ομίλους, τότε οι πιθανότητές μας θα αυξηθούν κατακόρυφα, αφού πλέον θα παίρνουμε βαθμούς από δύο ομάδες μας και θα πρέπει οι ανταγωνιστές μας να κάνουν… υπερβατικές πορείες για να ξεπεράσουν την Κύπρο στη βαθμολογία.

Φυσικά, δεν είναι δεδομένο πως με μία ομάδα στους ομίλους δεν θα τα καταφέρουμε, όπως ούτε και το ότι με δύο ομάδες θα πετύχουμε τον στόχο μας. Όμως είναι αλήθεια ότι με δεύτερη ομάδα στους ομίλους και με βάση τη βαθμολογική διαφορά που μας χωρίζει από τους διώκτες μας, θα μετατραπούμε σε… απόλυτο φαβορί.