ΑΠΟΕΛ φέτος δεν έχει ταξίδι, μένεις σπίτι…

Ο ΑΠΟΕΛ δεν κατάφερε να ανατρέψει το σε βάρος του αποτέλεσμα και έτσι έμεινε εκτός τελικού του κυπέλλου. Σε συνάρτηση με την αποτυχία στο πρωτάθλημα, οι γαλαζοκίτρινοι μένουν εκτός Ευρώπης μετά από χρόνια.

Θα διερωτάστε πόσα είναι αυτά τα χρόνια… Γυρίζοντας το χρόνο πίσω φθάνουμε στη σεζόν 2001-02. Τότε ήταν η τελευταία φορά που η ομάδα της Λευκωσίας δεν εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Την προηγούμενη σεζόν (2000-01) ο ΑΠΟΕΛ είχε τερματίσει πέμπτος στο πρωτάθλημα με 44 βαθμούς – όσους είχε και ο έκτος Απόλλωνας. Για την ιστορία αναφέρουμε ότι πρωταθλήτρια τη σεζόν αυτή αναδείχθηκε η Ομόνοια με 57 βαθμούς και δεύτερος ο Ολυμπιακός με 54 βαθμούς. Τρίτη ήταν η ΑΕΛ με 52 βαθμούς και τέταρτη η Ανόρθωση (51β.).

Στο κύπελλο ο ΑΠΟΕΛ την χρονιά εκείνη αποκλείστηκε και πάλι στα ημιτελικά. Εκτός τον άφησε η άλλη ομάδα της Αμμοχώστου η Νέα Σαλαμίνα (1-1, 0-0), η οποία ηττήθηκε στον τελικό από τον Απόλλωνα (1-0).

Τα ευρωπαϊκά εισιτήρια για τη σεζόν 2001-02 είχαν πάει ως εξής: Η πρωταθλήτρια Ομόνοια πήγε ΟΥΕΦΑ Τσάμπιονς Λιγκ, ο δευτεραθλητής Ολυμπιακός και ο Απόλλωνας στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και η Ανόρθωση στο Ιντερτότο (δήλωναν όσες ήθελαν να λάβουν μέρος και η ομάδα με την ψηλότερη βαθμολογία έπαιρνε το εισιτήριο).