ΑΠΟΕΛ: Έδειξε σφυγμό, αλλά «τι είχες Γιάννη; Τι είχα… πέρσι»

«Τι είχες Γιάννη; Τι είχα πάντα», λένε στον ΑΠΟΕΛ μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Για να μην παρεξηγηθούμε, το «πάντα» στην προκειμένη περίπτωση, είναι «τα ίδια τα περσινά» καθώς οι γαλαζοκίτρινοι αδυνατούν να σηκώσουν κεφάλι. Ανούσια κατοχή, κάποιες εκλάμψεις σε μικρά χρονικά διαστήματα είναι αυτά που ξεχώρισαν από το παιχνίδι με τους μαυροπράσινους.

Αυτό που φανερώνει μια μικρή ηλιαχτίδα στο σκοτάδι, είναι πως ο ΑΠΟΕΛ το απόγευμα της Δευτέρας, έδειξε σφυγμό. Στο παιχνίδι με την Πάφο, ο… ασθενής έδειχνε κλινικά νεκρός, ωστόσο στο ματς με τον Ολυμπιακό, οι γαλαζοκίτρινοι αν μη τι άλλο κατέγραψαν σημαντικές ευκαιρίες για να φτάσουν στο γκολ. Στο τελευταίο όμως κλικ, οι ποδοσφαιριστές δεν κατάφερναν να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα. Κι αυτό είναι που μετρά στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Στον ΑΠΟΕΛ γνωρίζουν πως δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους. Μπορεί ο φετινός μαραθώνιος να έχει μόλις αρχίσει και το βαθμολογικό όφελος να μπορεί να καλυφθεί σε μεταγενέστερο στάδιο, ωστόσο σημαντικό παράγοντα παίζει και το ψυχολογικό μέρος. Αν το ποδοσφαιρικό τμήμα επηρεαστεί αρνητικά από τα υφιστάμενα δεδομένα, τότε δύσκολα μπορούν να βρεθούν τα αποθέματα για ανατροπή της αρνητικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η ομάδα της πρωτεύουσας.

Το έργο του Σωφρόνη Αυγουστή μόνο εύκολο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Ο Κύπριος τεχνικός βελτίωσε την εικόνα, όμως ο ΑΠΟΕΛ δεν έβαλε βαθμούς στο σακούλι του. Το παιχνίδι με τον Απόλλωνα της ερχόμενης Κυριακής, είναι άκρως καθοριστικό ώστε οι γαλαζοκίτρινοι να βρεθούν σε τροχιά αντεπίθεσης. Πριν χαθεί πολύτιμο έδαφος…