ΑΠΟΕΛ: Δεν είναι μυστικό, να δείξει από την αρχή ότι είναι αφεντικό!

Δεν είναι μυστικό, ειπώθηκε και γράφτηκε δεκάδες φορές. Το αποψινό (20:00) παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ στο Λίμπερετς είναι ένα από τα πλέον κρίσιμα της τελευταίες δεκαετίας. Το Δ.Σ της εταιρείας, λόγω των επανειλημμένων μεταγραφικών λαθών που έγιναν και των τεράστιων αποζημιώσεων σε παίκτες και προπονητές, έχει οικονομικό πρόβλημα και μόνο μια πρόκριση σε ομίλους, έστω και του Γιουρόπα Λιγκ, θα βοηθήσει την προβληματική κατάσταση.

Ο ΑΠΟΕΛ θα πρέπει το βράδυ να παίξει ως μεγάλη και έμπειρη ομάδα για να δείξει από την αρχή στη Λίμπερετς ποιο είναι το αφεντικό. Αν δεν το κάνει αυτό, τότε τα πράγματα θα καταστούν εξαιρετικά δύσκολα.

Τι θα αλλάξει;

Εναντίον της Ζρίνσκι, η εμφάνιση του ΑΠΟΕΛ από το β΄ ημίχρονο και μετά, ήταν προβληματική. Βασικά, καμιά σωστή επιθετική ενέργεια και τεράστια λάθη στην άμυνα. Αυτό το πράγμα δεν πρέπει να συμβεί σε κανένα διάστημα του αποψινού αγώνα. Σε ποιες αλλαγές θα προβεί ο Μαρίνος Ουζουνίδης για να φτιάξει τα πράγματα;

Υπενθυμίζουμε τους παίκτες που ξεκίνησαν τον αγώνα με τη Ζρίνσκι και τις αλλαγές: Σίλβα, Ενσούε, Ζόρζε, Σάντος, Ζεράλδες, Ανουάρ (86′ Λουντέμο), Ζαχίντ (63′ Γένσεν), Ντε Βινσέντι, Εντονγκαλά (74′ Αλ Τάμαρι), Ατζίλι, Νούχιου (98′ Μπεν Σαχάρ).

Πάνω – κάτω, ο Ουζουνίδης τους ίδιους παίκτες θα χρησιμοποιήσει, προσθέτοντας στις επιλογές και τους Σιέλη, Μερκή στην άμυνα. Άρα, αυτό που ίσως προστεθεί, είναι κάποιες εσωτερικές αλλαγές.

Που πάει ο Ενσούε;

Ένας παίκτης που απασχολεί πολύ τους φίλους του ΑΠΟΕΛ, είναι ο Ενσούε και η θέση που θα αγωνιστεί. Η συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών ζητούν από τον Ουζουνίδη να μεταφέρει τον Ενσούε εκεί όπου αποδίδει καλύτερα, δηλαδή στη δεξιά πλευρά και να παίξει αριστερά ο Ζεράλδες, ο οποίος γνωρίζει τη θέση. Θα τους κάνει το χατίρι ο προπονητής ή θα δούμε και πάλι τον Ενσούε αριστερά;

Το άλλο ερωτηματικό, είναι ποιοι θα αγωνιστούν στο κέντρο της άμυνας. Ζόρζε και Σάντος δεν ταίριαξαν καθόλου, ήταν αργοί κι έκαναν ένα σωρό λάθη οπόταν ένας από τους δυο θα μείνει στον πάγκο για να ξεκινήσει την αρχική ενδεκάδα ένας από τους Σιέλη – Μερκή.