«Από Πάφο μέχρι Απόστολο Ανδρέα το βίντεο με Λόρια, βάζει κανένας το χέρι του στη φωτιά;»

Νέες δηλώσεις από τον Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας Αθλητισμού. Μιλώντας στο ΡΙΚ και την εκπομπή «Γκολ και Θεάμα» εξέφρασε την άποψη ότι δεν αμαυρώνεται η ιστορία της Ανόρθωσης και του Απόλλωνα για τη διεξαγωγή έρευνας.

Εξηγώντας το σκεπτικό της έναρξης έρευνας επεσήμανε ότι από τη στιγμή που υπήρξε το βίντεο με την κίνηση του Λόρια και οι δηλώσεις του Κετσπάγια, έπρεπε να γίνει η έρευνα.

Τι σας ώθησε να προχωρήσετε σε αυτή την έρευνα: «Εκείνο που μας ώθησε είναι ότι έφτασε κοντά μας ένα φιλμάκι το οποίο στο τέλος πήρε διαστάσεις και κυκλοφορούσε στο διαδίκτυο. Μετά έγινε αναφορά στις δηλώσεις του Κετσπάγια που περιορίστηκε να πει “no comment” χωρίς να σημαίνει ότι η Επιτροπή δεν σέβεται τον άνθρωπο».

Αφού δεν έχετε ενδείξεις για στοιχηματική δραστηριότητα: «Ο λόγος που συστάθηκε η Επιτροπή είναι για να προστατεύει τον Αθλητισμό. Δεν είναι Επιτροπή που έχει ως βάση της το στοίχημα. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε τον αθλητισμό, ακόμα και αν υπάρχει φήμη από τους φιλάθλους. Για παράδειγμα, ακόμα και αν δεν έγινε κάτι μεμπτό και αυτά τα βίντεο κυκλοφορούσαν δεν θα ήταν ορθό. Αυτό το βίντεο με τον τερματοφύλακα κυκλοφορά από την Πάφο μέχρι τον Απόστολο Ανδρέα».

Πρώτη φορά γίνονται λάθη κ. Παπαχαραλάμπους; Δηλαδή σε κάθε λάθος ή όταν ένας προπονητής λέει “no comment” θα διεξάγουμε έρευνες; «Ισχύει αυτό το ερώτημα που λέτε, αλλά ποιος αποκλείει το κούνημα του κεφαλιού δεν ήταν για προσυνεννόηση αγώνα. Εγώ ερωτώ, αν αυτή την στιγμή μπορεί να μου κάποιος ότι ο τερματοφύλακας το έκανε καταλάθος. Μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά;».

Πώς γνωρίζεται ότι έγινε το βίντεο από οπαδούς άλλων ομάδων; Στιγματίζονται ιστορικές ομάδες. Δεν ήταν πιο ορθό να γίνει μία έρευνα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας; «Μα δεν δώσαμε εμείς τα ονόματα των ομάδων στη δημοσιότητα. Και γιατί αμαυρώνεται το όνομα ενός σωματείου αφού εμείς αυτό που επιδιώκουμε είναι να το καθαρίσουμε».

Επικοινωνήσατε με τον κ. Κετσπάγια να τον ρωτήσετε γιατί δεν έκανε δηλώσεις; «Δεν είναι αρκετή σε εμάς η απάντηση του κ. Κετσπάγια. Δεν μπορούμε να μιλάμε για τα στοιχεία. Δεν θα κάνουμε έρευνα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».

Έχετε ενημερώσει την ΚΟΠ; «Η ΚΟΠ γιατί να έχει ενημέρωση; Η ΚΟΠ θα ενημερωθεί την ώρα που πρέπει».

Τι απαντάτε σε Ανόρθωση και Απόλλωνα που αντέδρασαν; «Δεν έχω κάτι να απαντήσω. Θα ολοκληρώσουμε την έρευνα μας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Σε αυτό τον τόπο ακούγονται συνεχώς πράγματα. Ότι είναι κάλπικο το πρωτάθλημα, ότι σταμάτησε το πρωτάθλημα. Αφού οι ίδιοι τα δημιουργούν τα προβλήματα γιατί να μην τα διερευνήσω».