Από 9 σε 12 οι ομάδες στην ΟΠΑΠ Basket League για τη νέα σεζόν

Από 9 σε 12 ομάδες αυξάνονται τη νέα χρονιά οι ομάδες στην ΟΠΑΠ Basket League. Στην κατηγορία παραμένει η ΑΕΛ, η οποία κατέλαβε την τελευταία θέση στη βαθμολογία, όμως κατέθεσε αίτημα για wild card το οποίο έγινε αποδεκτό και συνεχίσει στους «μεγάλους».

Αίτημα κατέθεσαν άλλα δύο σωματεία, ο Αχιλλέας Καϊμακλίου και η ΕΝΑΔ Αγίου Δομετίου, που επίσης εγκρίθηκαν για να βρίσκονται τη νέα χρονιά στην ΟΠΑΠ Basket League.

Νέα ομάδα θα είναι και η Ανόρθωση, η περσινή πρωταθλήτρια της β1 κατηγορίας. Από εκεί και πέρα, οι υπόλοιπες ομάδες Κεραυνός, ΑΕΚ, Απόλλων, Ένωση, ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια, ΑΠΟΠ και ΕΘΑ.

Η ανάρτηση του προέδρου της ΚΟΚ, Ανδρέα Μουζουρίδη:

«Η κυπριακή καλαθόσφαιρα, μέσα από σωστά και σταθερά βήματα, παίρνει επιτέλους τη μορφή που επιτάσσει η ιστορία της. Μέσα από τις αποφάσεις που επικυρώθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΚ, είναι με μεγάλη χαρά και δέος που υποδεχόμαστε ξανά ιστορικές ομάδες στην Α’ κατηγορία.

Ο Αχιλλέας Καϊμακλίου, η ΕΝΑΔ Αγίου Δομετίου και ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ΚΟΚ, η Ανόρθωση Αμμοχώστου είναι οι ομάδες που συμπληρώνουν τη 12άδα στην Α’ κατηγορία στην Basketleague ΟΠΑΠ Α’ κατηγορίας της περιόδου 2021-2022. Έτσι μετά από πολλά χρόνια, η επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας των φίλων της καλαθόσφαιρας, γίνεται πραγματικότητα με τη διεξαγωγή πρωταθλήματος στο οποίο θα συμμετέχουν όλες οι παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος.

Παράλληλα προσπαθήσαμε μέσα από τις αποφάσεις μας να είμαστε δίκαιοι και σωστοί, διασφαλίζοντας την αξιοπιστία των διοργανώσεων μας. Θέτοντας συγκεκριμένα κριτήρια, κάτω από τα οποία θα μπορεί το Δ. Σ. της ΚΟΚ να παραχωρεί wild card για όλες τις κατηγορίες, πιστεύω ότι μπαίνουμε σε ένα πιο σωστό δρόμο που θα αποφέρει ακόμα μεγαλύτερα οφέλη στο αγαπημένο μας άθλημα.

Η οικογένεια της καλαθόσφαιρας, έκανε το καθήκον της, υλοποίησε ένα πάγιο αίτημα και όραμα πολλών ρομαντικών φίλων του αθλήματος και τώρα είναι η σειρά του κόσμου. Ραντεβού λοιπόν στα γήπεδα μας, εκεί όπου ελπίζουμε να ζήσουμε τον παλμό του παρελθόντος».