Απειλείται με αποκλεισμό από Γκραν Πρι ο Λιούις Χάμιλτον

Ο πιλότος της Mercedes έχει μαζέψει αρκετούς βαθμούς ποινής και πλέον, βρίσκεται αρκετά κοντά σε τιμωρία με αποκλεισμό από Γκραν Πρι.

Στη Formula 1 αν ένας πιλότος έχει συνεχώς «παραβατική» συμπεριφορά, τότε τιμωρείται. Με κάθε περιστατικό που σημειώνει κάποιος, παίρνει κάποιους βαθμούς ποινής. Όποιος συγκεντρώσει δώδεκα βαθμούς ποινής μέσα σε δώδεκα μήνες, τότε θα αποκλειστεί από ένα Γκραν Πρι. Ο Λιούις Χάμιλτον μετά το περιστατικό που είχε στο πρώτο Γκραν Πρι της χρονιάς στην Αυστρία, με τον Άλεξ Άλμπον, έχει στο όνομά του επτά βαθμούς ποινής, κάτι που σημαίνει ότι αν στο επόμενο διάστημα συγκεντρώσει άλλους πέντε, θα τρέξει σε έναν αγώνα λιγότερο.

Η επαφή του με το αυτοκίνητο του Άλεξ Άλμπον του στοίχισε δύο βαθμούς και πήρε μια προειδοποίηση από τους αγωνοδίκες καθώς τέτοια περιστατικά συχνά μπορεί να καταλήξουν σε ένα πολύ άσχημο αποτέλεσμα. Επίσης ο Χάμιλτον κατάφερε να πάρει άλλους δύο βαθμούς ποινής στο ίδιο Σαββατοκύριακο. Στις κατατακτήριες, όταν δεν φρέναρε έγκαιρα για την κίτρινη σημαία που είχε βγει, θεώρησαν σωστό ότι θα έπρεπε να τον τιμωρήσουν.

Αν δηλαδή πήρε εύκολα τέσσερις βαθμούς ποινής μέσα σε δύο ημέρες, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στο επόμενο διάστημα για να μην αποκλειστεί από Γκραν Πρι. Και οι απώλειες αγώνα σε μια χρονιά σαν τη φετινή δεν είναι καθόλου ευπρόσδεκτες. Φέτος οι αγώνες του πρωταθλήματος θα είναι περιορισμένοι και αν σε έναν από αυτούς ένας βασικός διεκδικητής του πρωταθλήματος δεν συγκεντρώσει κανένα βαθμό, θα είναι πολύ δύσκολο να καλύψει τη διαφορά στη συνέχεια.