Απάντηση ΑΕΛ σε ΕΝΠ: «Καμία αποβολή, καμία ρατσιστική συμπεριφορά»

Μετά από ανακοίνωση της μπασκετικής ΕΝΠ η οποία κατηγορεί την ΑΕΛ για αντιαθλητική συμπεριφορά καλαθοσφαιριστών της οι οποίοι θα έπρεπε να αποβληθούν αλλά και για απαράδεκτη και ρατσιστική συμπεριφορά οπαδών των γαλαζοκιτρίνων, η ομάδα της Λεμεσού εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαντά στις κατηγορίες των βυσσινί.

H ανακοίνωση της ΑΕΛ:

Δεν υπάρχει οποιαδήποτε διάθεση από μέρους μας να δοθεί συνέχεια στη δημόσια αντιπαράθεση με την καλαθοσφαιρική Ε.Ν.Π.

Εκφράσαμε τη θέση μας ξεκάθαρα ότι οι δύο παραβάσεις που συνέβησαν στο παιχνίδι δεν μπορούσαν σε καμία περίπτωση να λάβουν την εσχάτη των ποινών δηλαδή της αποβολής. Επίσης, συμπεριφορές ρατσιστικού περιεχομένου, ουδέποτε υπήρξαν!

Δεν θα επανέλθουμε με οποιαδήποτε ανακοίνωση επί του συγκεκριμένου θέματος. Καλή συνέχεια στην καλαθοσφαιρική Ε.Ν.Π στο πρωτάθλημα.

Η ανακοίνωση της ΕΝΠ που προηγήθηκε:

Εξ’ αφορμής και εις απάντηση…

Από το φίλτατο κατά τα άλλα σωματείο της ΑΕΛ θα αναμέναμε τουλάχιστον μια τυπική απολογία για την απαράδεκτη συμπεριφορά μιας μικρής μερίδας οπαδών, αντί αυτού είχαμε μια γενικόλογη τοποθέτηση φιλοσοφικού περιεχομένου.

Τα ιδανικά που εσείς ευαγγελίζεστε δεν είναι συμβατά με τέτοιους αχαρακτήριστους “μάγκες¨που βρίζουν ακατάπαυστα, ονομαστικά και με τρόπο ρατσιστικό παίκτες, προπονητές και διοίκηση αντίπαλης ομάδας που δεν έχει προκαλέσει σε κανένα σημείο.

Όσον αφορά τους “μάγκες” εντός του γηπέδου την πρώτη φορά ο Pigram “κλείδωσε” το χέρι του παίκτη μας με καθαρή πρόθεση να του το σπάσει και την δεύτερη φορά o Γρίβας τον κτύπησε εν ψυχρώ. Και οι 2 περιπτώσεις ήταν ο ορισμός της αποβολής και όχι απλό αντιαθλητικό φάουλ και είχαν ξεκάθαρο σκοπό να προξενήσουν τραυματισμό. Όλως τυχαίως και οι δύο επιθέσεις στόχο είχαν τον πρώτο μας σκόρερ…

Και διερωτόμαστε, οι διαιτητές και ο κομισάριος ούτε είδαν, ούτε άκουσαν τα πιο πάνω και δεν σταμάτησαν ούτε έκαναν παρατήρηση σε κανένα σημείο του αγώνα;

Σημείωσαν άραγε κάτι στο φύλλο αγώνα όπως με περίσσια αυταπάρνηση κάνουν όταν πάιζουμε στο Παλατάκι;