Απαντήσεις… στους ίδιους – Περιμένει μπάλα ο κόσμος

Απαντήσεις στους ίδιους τους εαυτούς τους καλούνται να δώσουν στον σημερινό αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα στο «Αμμόχωστος»  (19:00) οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα έδωσαν τροφή για αμφισβήτηση για το πόσο καλά μπορεί να αποδώσουν.

Οι γαλαζοκίτρινοι δεν εκπέμπουν την αναμενόμενη εικόνα σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, αντιθέτως προβληματίζουν τον απαιτητικό τους κόσμο με την παρουσία τους, αφού έδειξαν αδυναμίες τόσο στον αμυντικό μηχανισμό όσο και στην ανάπτυξη. Ακόμη και στο τελευταίο παιχνίδι στο Μπακού απέναντι στην Καραμπάχ, παρά το θετικό αποτέλεσμα της ισοπαλίας, οι γαλαζοκίτρινοι βρίσκονταν σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα σε παθητικό ρόλο.

Η ευθύνη βαραίνει βεβαίως και τον Τόμας Ντολ, ο οποίος καλείται να δώσει τις δικές του απαντήσεις σχετικά με την ποιότητα της δουλειάς του, διότι εδώ και καιρό οι φίλοι της ομάδας περιμένουν να δουν την ομάδα τους να παίζει δημιουργικό ποδόσφαιρο, να έχει ζωντάνια, ενέργεια και αυτοματισμούς.

Το ταβάνι των προσδοκιών των φίλων του ΑΠΟΕΛ σε ό, τι αφορά την απόδοση της ομάδας είναι αρκετά ψηλό. Άλλωστε, η ίδια η ομάδα τους δημιούργησε αυτή την απαίτηση. Ο κόσμος, λοιπόν, περιμένει να δει την ομάδα να φοράει από σήμερα νέα φορεσιά και να φτάνει στη νίκη, η οποία θα την εκτοξεύσει πιο ψηλά στη βαθμολογία.

To πιθανό πλάνο του Ντολ

Με αρκετές απουσίες θα πάει στο στάδιο «Αμμόχωστος-Επιστροφή» ο ΑΠΟΕΛ. Ωστόσο, ο Τόμας Ντολ έχει αρκετές ποιοτικές επιλογές στη διάθεσή του.

Πέραν των Ντε Βινσέντι και Ιωάννου οι οποίοι είναι τραυματίες, εκτός αποστολής έμειναν επίσης οι Ζοαζίνιο, Γιάκολις και Μπέζιακ, με τον πρώτο να έχει υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα. Στη διάθεσή του Τόμας Ντολ επιστρέφει ο Τάμαρι, ο οποίος για ανάλογο λόγο είχε αποκλειστεί από την αποστολή του αγώνα με την Καραμπάχ.

Ένα πιθανό σενάριο για την ενδεκάδα είναι το ακόλουθο: Μπέλετς, Μιχαΐλοβιτς, Βούρος, Μερκής, Σάβιτς, Άλεφ, Σόουζα, Μάτιτς, Αλ Τάμαρι, Εφραίμ, Πάβλοβιτς.