Άντρη Ελευθερίου: Την κάλεσε στο υπουργείο η Γιολίτη, επίσημη καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση

Με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης ενημερώνει πως μετά από πρόσκληση της Υπουργού Έμιλυς Γιολίτη, η πρωταθλήτριά μας στη σκοποβολή Άντρη Ελευθερίου είχε συνάντηση μαζί της με αφορμή τις αναφορές της για σεξουαλική κακοποίηση για αθλητικό παράγοντα, με την αθλήτρια να προχωρά σε επίσημη καταγγελία στην Αστυνομία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου:

Συνάντηση της Αθλήτριας/Ολυμπιονίκης Άντρης Ελευθερίου με την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Έμιλυ Γιολίτη

Η Αθλήτρια – Ολυμπιονίκης Άντρη Ελευθερίου είχε σήμερα συνάντηση με την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Έμιλυ Γιολίτη, μετά από πρόσκληση της Υπουργού, για συζήτηση των αναφορών της κας Ελευθερίου σε ΜΜΕ για σεξουαλική κακοποίηση από παράγοντα του αθλητισμού, πριν από μερικά χρόνια.

Η κα Άντρη Ελευθερίου μετά από συζήτηση με την Υπουργό, προχώρησε σε επίσημη καταγγελία στην Αστυνομία για την κακοποίηση που δέχτηκε.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, συνεχάρη την κα Ελευθερίου για το θάρρος που επέδειξε και την διαβεβαίωσε ότι τόσο η Πολιτεία, όσο και η ίδια προσωπικά θα την στηρίξουν καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Διαβεβαίωσε, επίσης, για την αποφασιστικότητα της Πολιτείας και της ίδιας προσωπικά να πατάξουν τέτοια φαινόμενα από όπου κι αν προέρχονται.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης απευθύνει κάλεσμα προς όλες τις γυναίκες που υπέστησαν βία να προχωρήσουν σε καταγγελία, χωρίς να φοβούνται, σημειώνοντας πως έχει σημειωθεί πολλή πρόοδος στον τρόπο που αντιμετωπίζονται τέτοιου είδους καταγγελίες.  Η κα Γιολίτη υπενθυμίζει πως στην Αστυνομία λειτουργούν Ειδικά Κλιμάκια που ασχολούνται με τέτοιου είδους υποθέσεις, το Σπίτι της Γυναίκας, καθώς και ο ΣΠΑΒΟ.