Άντρη Χρίστου, η πρωτοπόρος!

Την περασμένη Τετάρτη η καλή συνάδελφος Άντρη Χρίστου έγραψε για τελευταία φορά στις σελίδες του «Γηπέδου». Η Άντρη, όπως και αρκετοί άλλοι από εμάς, αποχωρεί λόγω κρίσης από τον χώρο του γραπτού Τύπου, αφήνοντας ένα μεγάλο και –τολμώ να πω– δυσαναπλήρωτο κενό!

Πηγαίνω 20 χρόνια πίσω όταν η Άντρη, ως καθαρά επαγγελματίας συντάκτρια, εμφανίστηκε στον χώρο και δεν άργησε να ξεχωρίσει. Ε, όπως ήταν φυσικό, από τη στιγμή που τότε επιλέγαμε τους καλύτερους για τον «Πολίτη», επιλέξαμε και τη φέραμε κοντά μας. Αν δεν κάνω λάθος ήταν πρωτοπόρος στον χώρο. Αυτή που άνοιξε τον δρόμο στη συνέχεια και σε άλλες κοπέλες να δοκιμάσουν να κάνουν καριέρα. Ήρθαν αρκετές, λίγες όμως προχώρησαν. Η Άντρη Χρίστου παρέμεινε μάχιμη μέχρι και την τελευταία μέρα. Αν δεν κάνω λάθος το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, τελευταίας ημέρας στην εφημερίδα, ήταν και βραδινή βάρδια!

Ξέρω ότι φεύγει πικραμένη. Αλλιώς το φανταζόταν. Όλοι μας… Δεν περιμέναμε ότι ο χώρος της αθλητικής δημοσιογραφίας θα αντιμετώπιζε τόσο μεγάλα προβλήματα. Βέβαια, η Άντρη μας πρέπει να αφήσει πίσω την πίκρα και να σηκώσει ψηλά το κεφάλι. Το πέρασμά της από την αθλητική δημοσιογραφία κρίνεται ιστορικό! Κατάφερε και έλαμψε σε έναν καθαρά ανδροκρατούμενο χώρο, ανοίγοντας νέους δρόμους.

Άντρη Χρίστου, σε χαιρετώ, σε ευχαριστώ και παράλληλα σε χειροκροτώ! Νιώθω μαζί σου κι εγώ περήφανος γιατί σε επέλεξα το 2004 να αποτελέσεις μέλος της ομάδας του «Γ». Και μην στενοχωριέσαι, ο άνθρωπος αποχωρεί, τα κείμενα παραμένουν και μιλούν. Να είσαι πάντα καλά!