Αντόνιο, φέτος θα είναι αλλιώς;

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, αυτή η περίοδος προσφέρεται για την έναρξη συζήτησης με αντικείμενο την ύπαρξη ή μη διαδόχου της Γιουβέντους, όσον αφορά την κατάκτηση του σκουντέτο.

Χιλιοειπωμένη η διαπίστωση ότι έχει πάλι τον πρώτο λόγο και δύσκολα μπορεί κανείς να την αντικρούσει. Βάση όμως των εκτιμήσεων από συμβούλους διεθνών πρακτορείων αλλά και της πρώτης εικόνας που είχαμε, η ψαλίδα έχει κλείσει με τη δεύτερη στο πρωτάθλημα του ιού (Ίντερ) να δείχνει ικανότερη να κάνει το κόλπο γκρόσο.

Αν πέρσι ο συγκεκριμένος συσχετισμός έμοιαζε περισσότερο με ευνοϊκή σεναριολογία και ευσεβείς πόθους των φίλων των νερατζούρι φέτους υπάρχουν και απτά στοιχεία να στηριχθεί αυτή η τοποθέτηση, τα οποία καθιστούν την προοπτική πέρα για πέρα ρεαλιστική.

Καταρχάς ο Κόντε δεν έχει πλέον το άγχος να αποδείξει εαυτό. Αποφορτισμένος περισσότερο και σε απόλυτα αρμονική συνεννόηση με Μαρότα, Αουσίλιο και Ζανέτι πάει χωρίς δεύτερες σκέψεις κατευθείαν για τον στόχο, το τρόπαιο. Δεύτερο και εξίσου σημαντικό, το γεγονός ότι φέτος διαθέτει τα “υλικά” για να συνθέσει ένα λειτουργικό 3-5-2 και εξηγούμαι. Τα 40 εκατομύρια που έδωσε η Ίντερ για τον Χακίμι δεν είναι καθόλου τυχαία. Θα πάρει… στο σπίτι τη θέση βασικού φουλ μπακ στο δεξί άκρο και θα καταστήσει σκαλιά πιο επιθετικούς τους νερατζούρι.

Επίσης με την είσοδο του Κολάροφ στην τριάδα των στόπερ πονάει αμυντικά, ωστόσο παίρνει δημιουργικά από ένα παίκτη που μπορεί από το πουθενά με μια μπαλιά να ετοιμάσει γκολ. Επίσης με την αγορά του Βιδάλ επενδύει στον τομέα αυτοπεποίθηση και συναγωνισμός. Ο Χιλιανός θα προσθέσει αναμφίβολα και στα δύο ζητούμενα.

Παράλληλα αποκτάει βάθος στην μεσαία γραμμή, κάτι που στερήθηκε πέρσι με τους τραυματισμούς των Μπαρέλα και Σένσι, πληγώνοντας την σοβαρά σε απόδοση. Ουσιαστικά 6 παίκτες θα μονομαχήσουν για 3 θέσεις στη μεσαία γραμμή. (Μπαρέλα, Σένσι, Βιδάλ, Γκαλιαρντίνι, Έρικσεν, Μπρόζοβιτς). Κερασάκι στην τούρτα, το δέσιμο και η δυναμική που έχουν αναπτύξει Λουκάκου-Μαρτίνεζ με τον ανανεωμένο Σάντσες να αποτελεί επίσης επιλογή και δεν εννοώ ρεζέρβα πολυτελείας αλλά μία εξίσου υπολογίσιμη μονάδα.