Αντιδρά η ΑΕΚ: «Αυτό που γίνεται, με στήριξη δημοσιογράφων, έχει ξεφύγει κάθε ορίου»

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΕΚ εκφράζει την ενόχλησή της για τον απόηχο του ντέρμπι της με την ΑΕΛ και το γεγονός πως η νίκη της επισκιάστηκε από τα όσα λέγονται για το λάθος του Γιώργου Νικολάου στο πέναλτι των γαλαζοκιτρίνων, την ώρα που η ίδια η ομάδα της Λάρνακας διατήρησε χλιαρή αντίδραση στην αποβολή του Λέντες στο ματς με τον Άρη.

Οι κιτρινοπράσινοι σημειώνουν πως αυτό που γίνεται «με στήριξη μερίδας του δημοσιογραφικού κόσμου» έχει ξεφύγει κάθε ορίου και δεν βοηθά την εξέλιξη του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΚ:

Στο 16ο λεπτό της αναμέτρησης με την ΑΕΛ, ο διαιτητής του αγώνα υπέδειξε πέναλτυ εις βάρος μας. Ο Πορτογάλος διαιτητής στο VAR φαίνεται να έκρινε αλλιώς και στην πορεία ο διαιτητής άλλαξε την απόφαση του. Η ορθότητα της απόφασης είναι στην κρίση του καθενός. Το τι εμείς τα Σωματεία θέλουμε είναι που πρέπει να διασαφηνιστεί. Αν η προσπάθεια μας είναι να εξαφανιστούν τα, ενδεχομένως, εις βάρος μας λάθη, τότε θα πρέπει να αλλάξουμε χώρο. Αν όμως η προσπάθεια μας είναι η μείωση της προκατάληψης, τότε θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι η έλευση του VAR και ο χειρισμός του από ξένους διαιτητές στο VAR είναι ουσιαστικό βήμα προόδου.

Στον πρόσφατο αγώνα μας με τον Άρη, αναγκαστήκαμε να αγωνιστούμε με 10 ποδοσφαιριστές απο πολύ νωρίς, λόγω μέγα διαιτητικού λάθους.  Παρά την κατακραυγή από τους οπαδούς μας, διατηρήσαμε χλιαρή αντίδραση υποδεικνύοντας απλά το λάθος που έγινε εις βάρος μας.

Αυτό που παρακολουθούμε να εξελίσσεται μετα την λήξη του αγώνα μας με την ΑΕΛ, με την στήριξη μερίδας του δημοσιογραφικού κόσμου, έχει ξεφύγει κάθε ορίου και καθόλου δεν βοηθά το άθλημα και την εξέλιξη του πρωταθλήματος. Είναι με λύπη που παρατηρούμε ότι η για πέρα για πέρα δίκαιη νίκη μας στην Λεμεσό έχει επισκιαστεί από τον ντόρο που έχει ακολουθήσει για την φάση του 16ου λεπτού.

Είναι καθολικά αποδεκτό ότι το Σωματείο μας ακολουθεί την ηπιότερη στάση απέναντι στην διαιτησία, ίσως και εις βάρος των συμφερόντων της ομάδας μας. Δυστυχώς η ευτυχώς,  πρόθεση μας είναι να συνεχίσουμε τον μοναχικό μας δρόμο. Αυτό επιτάσσει η δίκη μας ιδιοσυγκρασία.