«Ανουάρ σαν Μοράις, Γαβριήλ σαν Λοΐζου»

Την άποψη πως ο Ανουάρ είναι ο νέος Μοράις, όσον αφορά τουλάχιστον τα πράγματα που κάνει στο γήπεδο, εξέφρασε ο παλαίμαχος άσος του ΑΠΟΕΛ, Κώστας Φασουλιώτης, σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις στον Super Sport FM.

Παράλληλα μιλώντας για τους νεαρούς παίκτες του ΑΠΟΕΛ συνέκρινε τον Σταύρο Γαβριήλ με τον Λοΐζου της Ομόνοιας.

Η αρχική του τοποθέτηση: «Στα τελευταία τρία παιχνίδια φαίνεται ότι η ομάδα ανεβαίνει. Υπάρχουν πολύ ποιοτικοί ποδοσφαιριστές. Οι Ανουάρ και Ενσούε κάνουν τη διαφορά».

Για τον Ανουάρ που κλέβει τις εντυπώσεις: «Είναι ο νέος Μοράις. Εντάξει, είναι διαφορετικά τα δεδομένα, αφού ο παίκτης αγωνίζεται ως δανεικός. Απλά αυτός ο παίκτης κάνει πολλά πράγματα. Κουβαλά μπάλα, κερδίζει χώρο στη μεσαία γραμμή, παίζει κάθετα και έχει και την πάσα του δεκαριού. Έχει όλο το πακέτο».

Για τον προγραμματισμό: «Βλέπεις πώς μεταμορφώθηκε το ΑΠΟΕΛ σε αυτά τα τρία παιχνίδια. Το ΑΠΟΕΛ είναι μια γεμάτη ομάδα. Οι Ζαχίντ και Ντε Βινσέντι έχουν ανεβεί, ο Τάμαρι πρέπει να καταλάβει ότι το ΑΠΟΕΛ είναι ο δρόμος για να παίξει στην Ευρώπη. Ο Εσούε είναι σαν να μην έφυγε ποτέ. Έρχεται και ο Ουζόχο. Υπάρχουν παίκτες που είναι εκτός (Γένσεν και Εφραίμ) είναι και ο νεαρός Σατσιάς. Είναι ένα γεμάτο ΑΠΟΕΛ».

Για τους νεαρούς: «Υπάρχουν πολύ καλοί παίκτες όπως οι Γαβριήλ και ο Κούτσακος. Ο Γαβριήλ είναι όπως τον Λοΐζου της Ομόνοιας. Απλά το ΑΠΟΕΛ πήρε κάποιους ποιοτικούς παίκτες. Με τον Ουζουνίδη, όμως, θα πάρουν τις ευκαιρίες τους».

Για τον αγώνα με τη Ζρίνσκι: «Το ΑΠΟΕΛ με γεμίζει στα τελευταία παιχνίδια. Έχει αλλάξει πάρα πολύ. Με τα λόγια όμως κανείς δεν πέρασε. Πρέπει να είσαι συνεχώς στην πρίζα».

Για το πρωτάθλημα: «Είναι εξαιρετικό πρωτάθλημα. Η Ομόνοια είναι εξαιρετική ομάδα, το ίδιο ο Απόλλωνας και η Ανόρθωση. Δεν πρέπει να ξεγράφουμε την ΑΕΛ. Η ΑΕΚ χρειαζόταν παίκτες και γενικά είχε θέματα στον προγραμματισμό. Τώρα δεν υπάρχει άλλη λύση από τον Πουρσαϊτίδη για τη θέση του προπονητή».