Ανόρθωση: Τα τρία σημαντικά κέρδη και… το μήνυμα στον Κετσπάγια

Μεγάλος θρίαμβος για την Ανόρθωση η κατάκτηση του κυπέλλου. Το βράδυ του Σαββάτου ήταν ονειρικό για την ομάδα της Αμμοχώστου που αν και χρειάστηκε 120 λεπτά για να φτάσει στο πολυπόθητο αποτέλεσμα, κατάφερε να σήκωσε ψηλά την κούπα.

Η σεζόν που μόλις έληξε δεν ήταν η ιδανική για τους κυανόλευκους, μέχρι ψες. Βρέθηκε από την κορυφή στο -22, ενώ για εβδομάδες ολόκληρες η ανανέωση ή όχι του Κετσπάγια μονοπωλούσε το ρεπορτάζ της «Κυρίας». Η Ανόρθωση δεχόταν εύκολα γκολ, σημείωσε αρνητικά αποτελέσματα που την έριξαν στην 3η και 4η θέση, ενώ η μη έξοδο στην Ευρώπη έμοιαζε με εφιάλτη.

Η μόνη της διέξοδος, το κύπελλο. Η μόνη οδός για να επιστρέψει στα ευρωπαϊκά σαλόνια ήταν να κάνει το μεγάλο βήμα και να αφήσει πίσω την πικρία για το γεγονός πως δεν κατέκτησε το πρωτάθλημα. Και τα κατάφερε, αποτέλεσμα της τεράστιας προσπάθειας που έγινε.

Τα κέρδη από την κατάκτηση του κυπέλλου, δεκάδες. Ευρώπη, εισροή χρημάτων στο ταμείο της ομάδας και ίσως ο πιο σημαντικός; Παραμένει ελκυστικός προορισμός για τους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους. Άλλο να προσεγγίζεις έναν ποιοτικό ποδοσφαιριστή και να του προσφέρεις ευρωπαϊκή εμπειρία και άλλο (μόνο) πρωταθλητισμό. Η Ανόρθωση αυτή την στιγμή συνδυάζει και τα δύο, στοιχεία που θα τα χρησιμοποιήσει για να ενισχύσει ποιοτικά το υφιστάμενο ρόστερ.

Πριν όμως συμβεί το πιο πάνω, η διοίκηση της «Κυρίας» θα καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να κλείσει το κεφάλαιο του Κετσπάγια. Ο Χαμπουλλάς το βράδυ του Σαββάτου έδωσε το… σύνθημα τονίζοντας «θα του γίνει πρόταση και θα υπογράψει», με τον Γεωργιανό να… λαμβάνει το μήνυμα και να αποφασίζει.