Ανόρθωση: Ο φονέας… του φονέα των γιγάντων!

Το να μετρά μια ομάδα επτά σερί νίκες απέναντι σε έναν συγκεκριμένο αντίπαλο είναι ούτως ή άλλως σπάνιο. Στην περίπτωση της Ανόρθωσης, το σχετικό της σερί απέναντι στην Πάφο γίνεται ιδιαίτερα εντυπωσιακό αν αναλογιστούμε πως πρόκειται για μια ομάδα που εδώ και χρόνια βάζει… πολύ δύσκολα σε όλους σχεδόν τους «μεγάλους».

«Φονέας των γιγάντων» χαρακτηρίζεται η Πάφος τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω των αποτελεσμάτων της κόντρα στους «αιώνιους» της Λευκωσίας. Μια νίκη στα τελευταία οκτώ παιχνίδια μετράει η Ομόνοια απέναντι στους Παφίτες, μία στα τελευταία επτά ο ΑΠΟΕΛ, την ώρα που η «Κυρία» έχει φτάσει τα επτά σερί νικηφόρα αποτελέσματα απέναντι στην ίδια ομάδα.

Μάλιστα, είναι αξιοσημείωτο το ότι από το 2014, χρονιά κατά την οποία ιδρύθηκε η Πάφος FC με την ενοποίηση των ΑΕΠ και ΑΕΚ Κουκλιών, η Ανόρθωση παραμένει η μοναδική ομάδα που η Πάφος έχει αντιμετωπίσει δίχως να την κερδίσει ποτέ!

Είχε την… ευκαιρία της στον σημερινό πρώτο αγώνα για τη φάση των 16 του κυπέλλου, όπου προηγήθηκε (και σκόραρε για πρώτη φορά απέναντι στην Ανόρθωση μετά από 2,5 χρόνια!) όμως η ομάδα της Αμμοχώστου, εκμεταλλευόμενη την αποβολή του Ρούτκο (47′) σκόραρε τρεις φορές στο β’ μέρος και πήρε την έβδομη διαδοχική της νίκη κόντρα στην Πάφο (τέταρτη σερί στο «Στέλιος Κυριακίδης»), συνεχίζοντας την τρομερή της παράδοση.