Ανόρθωση: Καιρός να το δικαιολογήσουν

Η Ανόρθωση ξεκίνησε τη σεζόν ως ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί για τον τίτλο. Κατά πολλούς ήταν το δεύτερο, πίσω από την πρωταθλήτρια Ομόνοια, ενώ κάποιοι της έδιναν μέχρι και τον πρώτο λόγο, χάρη στην ποιοτική της ενίσχυση και στις ενθαρρυντικές εμφανίσεις της στα προκριματικά (κυρίως στον επαναληπτικό με τη Ραπίντ). Αυτό… άλλαξε μετά τα πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος, όχι μόνο γιατί ηττήθηκε δις στα πρώτα της τρία ματς, αλλά γενικότερα λόγω των κακών της εμφανίσεων. Η μεγάλη νίκη που ακολούθησε επί του ΑΠΟΕΛ, δίκαιη μεν, δίχως κάποια σπουδαία εμφάνιση δε, επανέφερε την αισιοδοξία στους Ανορθωσιάτες, αλλά δεν ήταν αρκετή για να δώσει εκ νέου τον τίτλο του φαβορί στην «Κυρία» στα… μάτια των ουδέτερων.

Στην Ανόρθωση, από την άλλη, η πίστη δεν χάθηκε ποτέ. Μπορεί οι οπαδοί της να «μούδιασαν» δικαιολογημένα μετά το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, όμως η διοίκηση, ο Τιμούρ Κετσπάγια και οι ποδοσφαιριστές του δεν έπαψαν λεπτό να πιστεύουν ότι η ομάδα τους έχει τα φόντα όχι μόνο να διεκδικήσει με αξιώσεις τον τίτλο, αλλά να τον κατακτήσει κιόλας. Βεβαίως, με το να πιστεύεις σε κάτι, δεν σημαίνει ότι θα το πετύχεις. Είναι, ωστόσο, απαραίτητη προϋπόθεση για να τα καταφέρεις. Όπως προϋπόθεση για τον τίτλο είναι η αισιοδοξία αυτή να δικαιολογηθεί με τις εμφανίσεις της ομάδας εντός γηπέδου και να αποδειχθεί ότι υπάρχουν πράγματι οι δυνατότητες για την επίτευξη του μεγάλου στόχου.

Ως προς το πιο πάνω, καλύτερη ευκαιρία από τα αμέσως επόμενα ματς δεν υπάρχει. Στα ντέρμπι με ΑΕΛ (Κυριακή, Τσίρειο), ΑΕΚ (25/10, εντός) και Ομόνοια (29/10, ΓΣΠ), η Ανόρθωση καλείται να βγάλει εικόνα ομάδας… φαβορί για το πρωτάθλημα. Όχι τόσο για να πείσει τους… άπιστους ότι μπορεί να το κατακτήσει, αλλά για δικό της όφελος, βαθμολογικό και όχι μόνο.

Βγάζοντας αυτή τη σειρά των αγώνων με ικανοποιητική συγκομιδή βαθμών, όχι μόνο θα «σκαρφαλώσει» θέσεις και θα μειώσει τη διαφορά της από τους πρωτοπόρους, αλλά επιπροσθέτως θα αποκτήσει πολύ μεγάλη δυναμική, που θα μπορεί να της δώσει ισχυρή ώθηση ενόψει της συνέχειας. Το «μούδιασμα» του κόσμου θα… εξαφανιστεί εντελώς, η αυτοπεποίθηση και η ψυχολογία θα επανέλθουν σε πολύ υψηλά επίπεδα και η «Κυρία» θα έχει βάλει τις βάσεις για την πορεία που προσδοκά στο φινάλε να τη βρει στην κορυφή. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα λοιπόν για την Ανόρθωση…