Ανόρθωση: Αυτό που της έλειπε!

Με τους Αρτυματά, Χουσμπάουερ, Πόποβιτς, τους νεαρούς Χρυσοστόμου-Ιωάννου που όποτε κλήθηκαν να βοηθήσουν εντυπωσίασαν, καθώς και τους Ουάρντα-Λάζαρο που μπορούν να αποτελέσουν επιπρόσθετες επιλογές για τη θέση του επιθετικού χαφ, η μεσαία γραμμή της Ανόρθωσης θεωρούνταν και ήταν, ήδη, αρκετά γεμάτη.

Με τη μεταγραφή του Μπλαζ Βρχόβετς, ωστόσο, ο Τιμούρ Κετσπάγια προσθέτει στο κέντρο του το μοναδικό που του έλειπε. Δηλαδή, έναν δεύτερο πρωτοκλασάτο αμυντικό χαφ, ο οποίος να μπορεί να ανταγωνιστεί τον Αρτυματά για τη θέση «6» ή να αποτελεί ενίοτε δίδυμο μαζί του (παίζει και κεντρικός μέσος), «αναγκάζοντας» Χουσμπάουερ και Πόποβιτς να… ανεβάσουν στροφές διεκδικώντας την τρίτη θέση στα χαφ.

Ο 29χρονος Σλοβένος φαντάζει πολύ καλή επιλογή για την «Κυρία» αν και, όπως πάντα, αυτό θα πρέπει να αποδειχθεί στον αγωνιστικό χώρο. Είναι αναμφίβολα στα συν του το ότι ήταν σταθερός στις ομάδες του, αγωνιζόμενος για τέσσερα χρόνια στην Τσέλιε και τα τελευταία πεντέμιση στη Μάριμπορ (βγαίνει για πρώτη φορά έξω από τη χώρα του).

Με τη μεγαλύτερη ομάδα της πατρίδας του κατέγραψε 190 συμμετοχές (εννέα γκολ, 15 ασίστ) και κατέκτησε δύο πρωταθλήματα (2017, 2019) όντας βασικότατο στέλεχος και τις δύο φορές. Παράλληλα, πήρε και σημαντικές ευρωπαϊκές εμπειρίες, καθώς το 2017 έπαιξε (επίσης βασικός) στο Champions League ενώ συνολικά έχει καταγράψει 39 συμμετοχές στις διοργανώσεις της UEFA. Παράλληλα, ο Βρχόβετς είναι διεθνής, καθώς τον Νοέμβριο του 2021 επέστρεψε στην εθνική του (έπαιξε σε τρία φιλικά το 2016) και κατέγραψε τις πρώτες του επίσημες εμφανίσεις, απέναντι σε Σλοβακία και την εθνική μας (μπήκε αλλαγή στο τέλος).

Ο Σλοβένος άσος έρχεται από… γεμάτο πρώτο μισό στη σεζόν καθώς μέχρι τώρα κατέγραψε 20 συμμετοχές με τη Μάριμπορ (τρία γκολ, δύο ασίστ), από την οποία ήθελε να αποχωρήσει, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Ανόρθωση η οποία έφτασε σε ντιλ με τη σλοβενική ομάδα για τη μεταγραφή του. Ο ποδοσφαιριστής αναμένεται στην Κύπρο εντός της ημέρας ώστε να ξεκαθαριστούν οι τελευταίες λεπτομέρεις και να μπουν οι υπογραφές, ώστε να αποτελέσει κι επισήμως τη δεύτερη μεταγραφή της Ανόρθωσης μετά τον Σόμα Νοβότνι, αλλά όχι δεδομένα την τελευταία καθώς ο Κετσπάγια… ψάχνεται και για την άμυνα.