Άνω-κάτω η 5η αγωνιστική: Μαζικές αναβολές, αλλά και κλείσιμο κερκίδων

Κορωνοϊός κι όχι μόνο φέρνουν αυτές τις εξελίξεις ενόψει της 5ης αγωνιστικής και ίσως και παραπέρα

O κορωνοϊός, δυστυχώς, χτύπησε για τα καλά και το κυπριακό ποδόσφαιρο. Μετά τα κρούσματα στη Νέα Σαλαμίνα, βρέθηκαν διψήφια θετικά κρούσματα και στον Εθνικός και οι αναβολές διαδέχονται η μία την άλλη, με την υγεία φυσικά να είναι αυτή που προέχει αυτή τη στιγμή.

Πέραν από τις αναβολές, ένας από τους αγώνες που θα γίνει κανονικά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο – σύμφωνα με τα υφιστάμενα δεδομένα – αυτός στην «ΑΕΚ Αρένα» θα γίνει χωρίς την παρουσία κόσμου.

Ανάμεσα στα μέτρα που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Υγείας, λόγω έξαρσης του κορωνοϊού με επίκεντρο την επαρχία Λάρνακας, είναι και η διεξαγωγή αγώνων χωρίς την παρουσία θεατών.

«Επιτρέπεται η διεξαγωγή αγώνων σε αθλητικές εγκαταστάσεις της Επαρχίας Λάρνακας, στο πλαίσιο των αθλητικών πρωταθλημάτων, χωρίς την παρουσία θεατών, νοουμένου ότι τηρείται τα σχετικά πρωτόκολλα» αναφέρεται σχετικά. Τα νέα μέτρα τίθενται σε ισχύ από αύριο, 24 Σεπτεμβρίου 2020, στις 6 π.μ., και θα έχουν ισχύ για περίοδο δύο εβδομάδων.

Θυμίζουμε ότι μετά τα κρούσματα στον Εθνικό, αναβλήθηκε ο σημερινός αγώνας της ομάδας Άχνας απέναντι στον Άρη για το κύπελλο, ενώ είναι αμφίβολο εάν θα διεξαχθεί το παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής με αντίπαλο την Ανόρθωση.

Θυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο έχει αναβληθεί το παιχνίδι Απόλλων-Ομόνοια λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων των πρασίνων κόντρα στον Ολυμπιακό Πειραιώς, ενώ λόγω αυτού του αγώνα δεν θα γίνει ούτε το ΑΠΟΕΛ-Δόξα αφού η UEFA θέλει το ΓΣΠ δύο ημέρες προηγουμένως.

Επιπλέον, όπως όλα δείχνουν, δεν θα γίνει ούτε το παιχνίδι της Νέας Σαλαμίνας με τον Ερμή. Οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν παίξει ούτε την περασμένη βδομάδα κόντρα στη Δόξα λόγω των αυξημένων κρουσμάτων.

Το σκηνικό για την 5η αγωνιστική:
Απόλλων-Ομόνοια αναβλήθηκε
ΑΠΟΕΛ-Δόξα αναβλήθηκε

Νέα Σαλαμίνα-Ερμής 26/09, 18:30 Μάλλον θα αναβληθεί (επίσης χωρίς κόσμο αν τελικά γίνει)
Εθνικός-Ανόρθωση 27/09, 20:30 Μάλλον θα αναβληθεί

ΑΕΚ-ΑΕΛ 26/09, 20:30 – χωρίς κόσμο

Καρμιώτισσα-Ένωση 25/09, 19:00
Ολυμπιακός-Πάφος 28/09, 19:00