Ανένδοτοι στην Ισπανία, δεν ανοίγουν τα γήπεδα για τον κόσμο…

Σύμφωνα με δημοσίευμα της AS, η Κυβέρνηση της Ισπανίας επιμένει πως «δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μερικό άνοιγμα των σταδίων καθώς η συχνότητα εξάπλωσης του κορωνοϊού υπερβαίνει κατά πολύ τα όρια που έχει θέσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας».

Αφορμή για να «φουντώσει» εκ νέου η συζήτηση στάθηκαν τα όσα δήλωσε ο Σύμβουλος Αθλητισμού της Junta de Andalucía και ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής μπάσκετ, Javier Imbroda, ο οποίος πρότεινε ο αγώνας της Σεβίλλης με τη Ρεν την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, το Γρανάδα – ΠΑΟΚ για το Europa League και η αναμέτρηση της Ισπανίας με τη Γερμανία στις 17/11 για το Nations League να διεξαχθούν με παρουσία κόσμου.

«Προτείνουμε να υπάρχουν 2.500 θεατές σε γήπεδο χωρητικότητας 60.000. Υπάρχει περισσότερο από αρκετός χώρος και απόσταση για να τηρούνται τα μέτρα. Οι προτάσεις μας είναι αρκετά λογικές και τις κάνουμε επειδή υπάρχει ο φόβος για νέα πανδημία. Οι προφυλάξεις είναι απαραίτητες, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να ζούμε. Αυτός ο ιός δεν μπορεί να μας παραλύσει και να μας περιορίσει. Ο περιορισμός είναι ένας θρίαμβος για τον ιό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της, η Κυβέρνηση της Ισπανίας παραμένει ανένδοτη, απαντώντας πως: «Δεν έχει αλλάξει κάτι από την τελευταία φορά, η απόφαση της Κυβέρνησης παραμένει και είναι αυτή που μεταφέρθηκε στον Αλεξάντερ Τσεφερίν την προηγούμενη εβδομάδα. Η Κυβέρνηση της Ισπανίας αποκλείει σθεναρά το άνοιγμα των γηπέδων για τους οπαδούς και το ευρύ κοινό. Είναι πολύ απίθανο αυτή η θέση να αλλάξει φέτος. Η κυβέρνηση της Ισπανίας θα ήθελε παρά πολύ να ανοίξει τα γήπεδα για τους φιλάθλους, αλλά δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα να το κάνει».

Πηγή: sdna.gr