Ανάβει φωτιές ο Τάμαρι

Οι προτάσεις προβληματίζουν τον Ιορδανό για το αν θα βάλει υπογραφή σε νέο συμβόλαιο

Ο Μούσα Αλ Τάμαρι όχι μόνο δεν απάντησε στην πρόταση της διοίκησης του ΑΠΟΕΛ για πρόωρη επέκταση της συνεργασίας τους, όπως είχε δεσμευτεί ότι θα έκανε μέχρι χθες σύμφωνα με πρόσφατες τοποθετήσεις του Πρόδρομου Πετρίδη, αλλά με δηλώσεις του άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά σε σχέση με το μέλλον του. Με χθεσινές δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό της πατρίδας του άφησε ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι δεν θεωρείται δεδομένο ότι θα βάλει την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο, κάτι που φαινόταν βέβαιο το προηγούμενο διάστημα.

Ο 23χρονος Ιορδανός άσος επιβεβαίωσε ότι έχει προτάσεις από ομάδες που αγωνίζονται στην Ιταλία και την Ισπανία, καθώς και το γεγονός ότι και ο Ολυμπιακός Πειραιώς θέλει να αποσπάσει την υπογραφή του. Παράλληλα, διασαφήνισε ότι δεν έχει επεκτείνει το συμβόλαιό του με τον ΑΠΟΕΛ (λήγει το 2021), αναφέροντας πως αυτό αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Την ίδια ώρα, τόνισε ότι πρέπει να είναι προσεκτικός για την επιλογή που θα κάνει!

Πιέζει ο Ολυμπιακός
Η ομάδα που φαίνεται να πιέζει περισσότερο για την απόκτησή του είναι ο Ολυμπιακός Πειραιώς. Σύμφωνα με ρεπορτάζ συναδέλφων από την Ελλάδα, οι ερυθρόλευκοι θέλουν να τον αποκτήσουν από τη φετινή χρονιά, όμως γνωρίζουν ότι αν ο Αλ Τάμαρι ανανεώσει με τον ΑΠΟΕΛ μέχρι το 2022 ή 2023 τότε θα ενισχυθεί το διαπραγματευτικό χαρτί των γαλαζοκιτρίνων. Ευελπιστούν ότι αν ο Ιορδανός αρνηθεί να υπογράψει το συμβόλαιο που του πρότεινε ο ΑΠΟΕΛ θα μπορέσουν να «ρίξουν» τις απαιτήσεις της διοίκησης Πετρίδη. Κι αυτό γιατί ο παίκτης τον Ιανουάριο θα μπορεί να συμφωνήσει με ομάδα της αρεσκείας του.

Ο ρόλος του Μπαλταζάρ
Χθεσινό δημοσίευμα στον «Κόκκινο Πρωταθλητή» ανέφερε πάντως πως ρόλο-κλειδί στην υπόθεση της μεταγραφής του Αλ Τάμαρι στον Ολυμπιακό διαδραματίζουν η Νότιγχαμ Φόρεστ και ο Μπρούνο Μπαλταζάρ, ο οποίος ως προπονητής του ΑΠΟΕΛ είχε πάρει τον Αλ Τάμαρι στην ομάδα το καλοκαίρι του 2018. Πλέον όμως ο Πορτογάλος εργάζεται ως βοηθός του Σαμπρί Λαμουσί στη Νότιγχαμ Φόρεστ, ιδιοκτησίας του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η διοίκηση Πετρίδη
Παρότι ο Αλ Τάμαρι ακόμη να δώσει την απάντησή του, η διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη συνεχίζει να πιστεύει στην ανανέωση του συμβολαίου του παίκτη, αν όχι για δύο χρόνια, όπως είναι η επιθυμία του ΑΠΟΕΛ, τουλάχιστον για έναν. Η διοίκηση ποντάρει στο ότι ο Ιορδανός θα εκτιμήσει την ευκαιρία που του έδωσε ο ΑΠΟΕΛ να ανελιχθεί και να ανέβουν τόσο η αγωνιστική όσο και η χρηματιστηριακή του αξία. Ωστόσο, η διοίκηση Πετρίδη δεν μένει αδρανής. Παρακολουθεί τις εξελίξεις, λαμβάνει τα μηνύματα που έρχονται από διάφορες πλευρές και παίρνει τα μέτρα της. Το σίγουρο είναι ότι ακόμη και αν αναγκαστεί να τον πωλήσει αυτό το καλοκαίρι θα προσπαθήσει να βγάλει όσο περισσότερα χρήματα από τη μεταγραφή, αφού δεν είναι μόνο ο Ολυμπιακός που ενδιαφέρεται ζεστά για την απόκτηση του Τάμαρι. Εξάλλου, πρόσφατα ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ εξέφρασε την πλήρη βεβαιότητά του πως «αν βγούμε στο παζάρι και ζητήσουμε δύο εκατομμύρια μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα τον πουλήσουμε».