Ανασφάλεια στην κορυφή

Η Ανόρθωση θα ήθελε να έχει κάτι πιο αξιόπιστο στην επίθεση

Μια ματιά στο ρόστερ της Ανόρθωσης αρκεί για να αντιληφθεί κανείς πως αν υπάρχει μια θέση στην οποία οι κυανόλευκοι θα ήθελαν κάτι πιο αξιόπιστο, αυτή είναι στην κορυφή της επίθεσης. Μπορεί η πιο «άδεια» γραμμή να είναι η μεσαία, όμως είναι γνωστό πως ο Τιμούρ Κετσπάγια θα «ξοδέψει» σε αυτήν τις τελευταίες κενές θέσεις για μη γηγενείς του καταλόγου Α’, με την απόκτηση ενός εξαροοκταριού κι ενός δεκαριού.

Με αυτό λοιπόν στο μυαλό δεν θα ‘ταν καθόλου υπερβολή να αναφερθεί πως η θέση του κεντρικού επιθετικού προκαλεί την περισσότερη… ανασφάλεια σε σχέση με τις υπόλοιπες. Όχι γιατί οι Νίκα Κατσαράβα και Μίχαλ Ντούρις είναι κακοί παίκτες, αφού κάθε άλλο παρά αυτό ισχύει, αλλά επειδή προέρχονται από μέτρια σεζόν και είναι αμφίβολο αν μπορούν να σκοράρουν τα γκολ που χρειάζεται από τους επιθετικούς της μια ομάδα που έχει στόχο τον τίτλο. Την περσινή σεζόν οι δυο τους σκόραραν 11 γκολ στον θεσμό, με τον Γεωργιανό να βάζει έξι σε 18 εμφανίσεις και τον Σλοβάκο να πετυχαίνει πέντε σε 20. Μόνο που η εξωπραγματική χρονιά -ή καλύτερα το εξωπραγματικό τρίμηνο- του Ρούμπεν Ράγιος, στο οποίο ο Ισπανός σκόραρε 14 φορές, δεν επέτρεψε να φανεί στην «Κυρία» επιθετικό πρόβλημα.

Το θέμα είναι πως η Ανόρθωση θα πρέπει να αντλήσει από αλλού αυτά τα τέρματα και σίγουρα δεν περιμένουν πως θα βρεθεί κάποιος άλλος παίκτης και δη της μεσαίας γραμμής που θα σκοράρει κι αυτός… κατά ριπάς. Επομένως, θα πρέπει είτε οι ακραίοι και οι μέσοι να έχουν συλλογικά αρκετά πιο στενή επαφή με τα δίχτυα σε σχέση με την περσινή σεζόν, είτε οι δύο φορ να ανεβάσουν αισθητά τους αριθμούς τους.

Ο Κετσπάγια ελπίζει πως ο Ντούρις θα βρει τον καλό του εαυτό στο σκοράρισμα, αυτόν που στους πρώτους του μήνες στην ομάδα, το πρώτο μισό του 2018, έβαλε 11 γκολ σε 14 συμμετοχές. Ο Κατσαράβα σε καμία χρονιά του στους κυανόλευκους δεν ήταν γκολτζής, αν και είναι αλήθεια πως βοηθάει με άλλους τρόπους και κάνει τρομερή δουλειά στην ανάπτυξη της ομάδας. Πάντως, το μοναδικό σενάριο να αποκτήσει η Ανόρθωση έναν άλλον, «βαρβάτο» επιθετικό είναι να πωληθεί ένας εκ των δύο κι αν αυτό δεν συμβεί θα πρέπει ο Κετσπάγια να βρει τη φόρμουλα ώστε αφενός να τροφοδοτούνται οι δύο παίκτες σωστά κι αφετέρου αυτοί να είναι πιο αποτελεσματικοί από πέρσι, καλύπτοντας έτσι τα… χαμένα γκολ του Ράγιος.