Ανακοίνωση ΚΟΠ: Ντέρμπι χωρίς φιλοξενούμενους, επιλέγουν οι «μικρομεσαίοι»!

Ανακοίνωση σε σχέση με τη μετακίνηση φιλάθλων στη νέα σεζόν εξέδωσε η ΚΟΠ.

Όπως ενημέρωσε η ομοσπονδία, η εκτελεστική επιτροπή αποφάσισε στη χθεσινή της συνεδρία πως, στους αγώνες των ομάδων που τερμάτισαν στην πρώτη εξάδα (ουσιαστικά στα ντέρμπι), δεν θα επιτρέπεται παρουσία φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας, για την πρώτη φάση του πρωταθλήματος.

Αντιθέτως, οι υπόλοιπες οκτώ ομάδες θα κληθούν να αποφασίσουν αν επιθυμούν στους εντός έδρας αγώνες τους να υπάρχουν οπαδοί της αντίπαλης ομάδας.

Η ανακοίνωση της ΚΟΠ:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΠ στη χθεσινή της συνεδρία, συζήτησε το θέμα της παρουσίας φιλάθλων των φιλοξενουμένων ομάδων στους αγώνες του Πρωταθλήματος Cyta, με δεδομένο ότι, βάσει του Πρωτοκόλλου που ισχύει σήμερα, επιτρέπεται στα Στάδια η παρουσία φιλάθλων, ίση με το 33% της χωρητικότητας τους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε πως δεν θα επιτρέπεται η παρουσία φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας στους εντός έδρας αγώνες των έξι ομάδων που ήταν στον πρώτο όμιλο στο περσινό Πρωτάθλημα (Ομόνοια, Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ, Απόλλων, ΑΕΚ, ΑΕΛ).

Οι υπόλοιπες οκτώ ομάδες, θα κληθούν να ενημερώσουν την Ομοσπονδία αν επιθυμούν να φιλοξενούν φιλάθλους της αντίπαλης ομάδας ή όχι. Η απόφαση τους δεν θα αφορά συγκεκριμένους αγώνες αλλά, όλους τους εντός έδρας αγώνες τους.

Η απόφαση αυτή ισχύει για την Α’ φάση του Πρωταθλήματος Cyta. Εννοείται ότι σε περίπτωση που τα δεδομένα που ισχύουν σήμερα διαφοροποιηθούν, τότε θα επανεξεταστεί και η απόφαση.

Δεν θα επιτρέπεται η μετακίνηση φιλάθλων σε όλους τους αγώνες των μικρών κατηγοριών και του Πρωταθλήματος Γυναικών Dimco.

Η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής θα τεθεί προς έγκριση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.