Ανακοίνωση ΚΟΠ για τις πολλές αλλαγές στο πρόγραμμα του πρωταθλήματος

Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει για την απόφασή της να ακυρώσει την εμβόλιμη αγωνιστική της επόμενης εβδομάδας και να ορίσει την 22η αγωνιστική στις ημερομηνίες της 23ης, μεταθέτοντας τις επόμενες μία εβδομάδα πιο κάτω, εξέδωσε η ΚΟΠ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομοσπονδίας:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΠ αποφάσισε τη μετακίνηση της 22ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Cyta που είναι ορισμένη για την Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη  26, 27, 28 Ιανουαρίου 2021.

Ως εκ τούτου, μετά την ολοκλήρωση της επικείμενης αγωνιστικής (21η), η εμβόλιμη αγωνιστική που ακολουθεί αμέσως μετά, δηλαδή η 22η, θα μετακινηθεί για διεξαγωγή το τετραήμερο 29 Ιανουαρίου – 1η Φεβρουαρίου 2021.

Η απόφαση λήφθηκε για να δοθεί περαιτέρω χρόνος ξεκούρασης στις ομάδες μας, αλλά και για να καταστεί δυνατή η κάλυψη όλων των αγώνων της 22ης αγωνιστικής με χρήση VAR.

Το αναθεωρημένο πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Cyta θα ανακοινωθεί την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου.

Η δυνατότητα χρονικής επιμήκυνσης του Πρωταθλήματος είναι πλέον δυνατή και εντός Μαίου, μετά την απόφαση της UEFA να αναβάλει λόγω της Πανδημίας covid-19 τη διεξαγωγή της τελικής φάσης του EURO U17, που ήταν προγραμματισμένο να διοργανωθεί στην Κύπρο.