Ευχαριστίες UEFA σε ΚΟΠ για τη συνεργασία – Στο περίμενε για τις εθνικές

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως η UEFA όρισε την Κύπρο και άλλες τρεις χώρες ως «ουδέτερες έδρες» για την περίπτωση όπου αγώνες των προκριματικών φάσεων του Champions League και του Europa League δεν θα μπορούν να διεξαχθούν στην έδρα της γηπεδούχου ομάδας.

Η ΚΟΠ εξέδωσε ανακοίνωση ενημερώνοντας επί τούτου και σημειώνοντας πως η UEFA ευχαρίστησε την κυπριακή ομοσπονδία και τις άλλες τρεις για τη συνεργασία, ενώ προστίθεται πως όσον αφορά τους αγώνες εθνικών ομάδων για το Nations League, δεν έχει ακόμη παρθεί απόφαση να γίνουν σε ουδέτερες έδρες.

Η ανακοίνωση της ΚΟΠ:

Η ηγεσία της UEFA και 55 Γενικοί Γραμματείς των χωρών μελών της συνεδρίασαν σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης για να συζητήσουν θέματα που αφορούν την επανέναρξη των διοργανώσεων της UEFA σε συλλογικό και Εθνικό επίπεδο.

Τονίστηκε ότι είναι πιθανόν, κάποιοι αγώνες των προκριματικών γύρων του Champions και του Europa League να χρειαστεί να γίνουν σε ουδέτερες χώρες και συζητήθηκαν όλα τα πιθανά σενάρια.

Σε ανακοίνωση της, η UEFA ευχαριστεί τις ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες της Κύπρου, της Ουγγαρίας, της Πολωνίας και της Ελλάδας για τη συνεργασία τους προκειμένου να φιλοξενήσουν αγώνες ομάδων άλλων χωρών, αν χρειαστεί.

Επίσης συζητήθηκαν οι αγώνες των Εθνικών ομάδων τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στο Nations League. Προς το παρών, δεν λήφθηκε απόφαση να γίνουν αγώνες σε ουδέτερες έδρες. Επίσης, σύμφωνα με την απόφαση που ισχύει, οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών. Η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί στα μέσα Αυγούστου, για το αν θα διαφοροποιηθεί αυτή η απόφαση και θα επιτραπεί η μερική παρουσία φιλάθλων

Όσον αφορά τις διοργανώσεις των μικρών Εθνικών ομάδων που είναι προγραμματισμένες για το Φθινόπωρο, συζητήθηκε το ενδεχόμενο να μεταφερθούν για την άνοιξη του 2021, χωρίς να ληφθεί οριστική απόφαση.