Ανακοίνωση ΑΚΕΛ για εραστεχνικά αθλητικά σωματεία…

Το γραφείο Τύπου του ΑΚΕΛ εξέδωσε ανακοίνωση για τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία και τις δύσκολες στιγμές που περνούν λόγω της πανδημίας.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε δεινή κατάσταση έχουν περιέλθει τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία με την πανδημία του COVID 19. Τα ερασιτεχνικά σωματεία διαχρονικά αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, τα οποία έχουν οξυνθεί με τα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία.
Τα σωματεία αδυνατούν να καλύψουν τα πάγια έξοδα τους, οδηγώντας σε απόγνωσή τις διοικήσεις τους. Διοικήσεις που στην ολότητα τους αποτελούνται από εθελοντές, που θυσιάζουν από τον ελεύθερο τους χρόνο για να κρατούν τα σωματεία τους στη ζωή.

Τα έσοδά των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, μειώθηκαν δραστικά λόγο της πανδημίας. Έσοδα που κατά κύριο λόγο προέρχονται από εκδηλώσεις, εισφορές των μελών και φίλων και από τις αθλητικές δραστηριότητες τους. Λόγο της πανδημίας εκδηλώσεις δεν έγιναν, οι αγώνες διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών, ενώ οι εισφορές μελών και φίλων των σωματείων μειώθηκαν λόγο και των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η κοινωνία.

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα ερασιτεχνικά σωματεία διαχρονικά σε συνδυασμό με τις τωρινές αντικειμενικές δυσκολίες λόγο της πανδημίας, υπονομεύουν την ίδια την επιβίωση τους και καθιστούν επιβεβλημένη την άμεση στήριξη τους από την πολιτεία για να μπορέσουν να συνεχίσουν να υπάρχουν και να επιτελούν το σημαντικό έργο τους στην κοινωνία.

Η κυβέρνηση άμεσα πρέπει να προχωρήσει σε:

  • Έκτακτη γενναία κρατική χορηγία προς τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, για να μπορούν να επιβιώσουν την περίοδο αυτή.
  • Οι ετήσιες χορηγίες από ΚΟΑ και Υπουργείο Εσωτερικών, ακόμα να σταλούν στα σωματεία. Άμεσα το ζήτημα αυτό πρέπει να διευθετηθεί.
  • Βοήθεια από το κράτος προς τα σωματεία, για προμήθεια αντισηπτικών, μάσκες και ότι άλλο χρειαστεί για να μπορούν τα σωματεία να τηρούν τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας.

Τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία επιτελούν κοινωνικό έργο, δίνοντας την δυνατότητα σε εκατοντάδες νέους να ασχολούνται με τον αθλητισμό. Η στήριξη τους επιβάλλεται για να μπορούν να συνεχίσουν το έργο και την προσφορά τους στην κοινωνία.