Αν μη τι άλλο, κέρδισε χρόνο η ΑΕΛ

Κέρκεζ και διοίκηση άρχισαν το «κτίσιμο» για τη νέα σεζόν

Σαφώς και στην ΑΕΛ ήθελαν να είναι μέσα και στους δύο στόχους που κυνηγούσαν από την αρχή της περιόδου ώς το τέλος και να δώσουν χαρά στον κόσμο τους. Δυστυχώς για αυτήν μέσα σε μία εβδομάδα πήγαν όλα στράφι και τέθηκε νοκ άουτ και από τον τελικό κυπέλλου καθώς αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό αλλά και από τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος μετά την εκτός έδρας ήττα από την Ομόνοια.

Έμεινε από… καύσιμα τη χειρότερη στιγμή το συγκρότημα του Ντούσαν Κέρκεζ αλλά σε καμία περίπτωση η χρονιά δεν θεωρείται αποτυχημένη. Πλέον στις δύο εβδομάδες που απέμειναν μέχρι οι παίκτες να πάνε διακοπές τα παιχνίδια θα είναι σαν… αγγαρεία για κάποιους. Από την άλλη είναι μια ευκαιρία να παίξουν και άλλοι νεαροί που προπονούνταν όλο αυτό το διάστημα με την πρώτη ομάδα.

Σίγουρα κανείς στην ομάδα δεν ήθελε να εκτροχιαστεί από κύπελλο και πρωτάθλημα. Από αυτό το αρνητικό γεγονός όμως «γεννήθηκε» ένα θετικό και το οποίο θέλει να το εκμεταλλευτεί η τεχνική ηγεσία μαζί με τη διοίκηση.

Αυτό έχει να κάνει με τον προγραμματισμό. Δίδεται κατά κάποιο τρόπο περισσότερος χρόνος για εκτίμηση της κατάστασης αλλά και ψάξιμο. Ήδη έγιναν κάποιες κουβέντες ανάμεσα στους αρμόδιους και σε παίκτες από το υφιστάμενο ρόστερ, ενώ πριν βγει ο μήνας δεν αποκλείεται να προκύψει και κάποια μεταγραφική κίνηση. Άλλωστε προς τα τέλη Ιουνίου θα αρχίσουν και οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Το ενθαρρυντικό για τον Κέρκεζ είναι πως υπάρχει ένας καλός κορμός, οι πλείστοι δεσμεύονται με συμβόλαια και δεν θα χρειαστούν πολλές προσθήκες. Εκτός των άλλων δεν υπάρχει και ρευστό για… ανοίγματα και ο προϋπολογισμός θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα με πέρσι.