«Αν δεν κερδίσουμε, δεν σημαίνει ότι θα ζήσουμε ή θα πεθάνουμε»

Για τον μέχρις στιγμής απολογισμό της ομάδας και το ερχόμενο ντέρμπι με τον Απόλλωνα μίλησε στην ιστοσελίδα της ΑΕΛ ο προπονητής των γαλαζοκιτρίνων, Ντούσαν Κέρκεζ.

Αν είναι ευχαριστημένος με τους τέσσερις βαθμούς στα πρώτα παιχνίδια: «Όπως είναι το πρωτάθλημα με δυνατές ομάδες, εάν πιάνεις τρεις βαθμούς στο σπίτι και ένα βαθμό εκτός έδρας πρέπει να είσαι ευχαριστημένος. Λίγο είμαστε απογοητευμένοι γιατί μπορούσαμε να κερδίσουμε στη Λευκωσία, αλλά όπως παίξαμε στο δεύτερο ημίχρονο θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι».

Αν βρήκε τι πήγε λάθος στο δεύτερο ημίχρονο με τον Ολυμπιακό: «Ήταν όπως το περιμέναμε το πρώτο ημίχρονο, παίξαμε καλά. Ήταν όλα ψυχολογικά. Δεν έχει λόγο να λέμε ποιος φταίει. Μείναμε πίσω και μας πίεσε ο Ολυμπιακός. Θα δουλέψουμε στην προπόνηση για να γίνουμε καλύτεροι».

Για το παιχνίδι με τον Απόλλωνα: «Το ντέρμπι είναι πάντα ντέρμπι. Είναι διαφορετικό παιχνίδι, ότι και να λέμε σίγουρα είναι διαφορετικό από άλλα παιχνίδια. Θα έχουμε και κόσμο μετά από καιρό, θα έχουμε ένα ντέρμπι με ατμόσφαιρα και πιστεύουμε θα έχουμε ένα καλό ντέρμπι».

Ποιο είναι πιο εύκολο σαν παίκτης ή σαν προπονητής: «Σαν παίκτης σίγουρα. Όταν είσαι παίκτης δεν σκέφτεσαι πολλά πράγματα όπως ο προπονητής, σκέφτεσαι μόνο τι σου λέει ο προπονητής να κάμεις και να δώσεις το καλύτερο που μπορείς. Όταν είσαι προπονητής έχει πολλά πράγματα να σκεφτείς και είναι πιο εύκολο αν είσαι παίκτης να παίζεις ντέρμπι».

Πώς το περιμένει από θέμα τακτικής: «Εγώ βλέπω ένα παιχνίδι με ρυθμό με τρέξιμο και από τις δύο ομάδες. Τακτική σίγουρα θα έχουμε και εμείς και ο Απόλλωνας. Το ντέρμπι πάντα ένας παίκτης που μπορεί να κάνει ένα σουτ, που θα είναι στη μέρα του να τα αλλάξει όλα. Εγώ βλέπω ένα καλό παιχνίδι με ατμόσφαιρα και ο καλύτερος να κερδίσει».

Πόσο σημαντική είναι η νίκη: «Όταν είσαι στην ΑΕΛ, κάθε παιχνίδι θέλεις τη νίκη. Δεν έχει σημασία εάν είναι ντέρμπι. Δεν σημαίνει ότι αν έρθει ισοπαλία, αν δεν κερδίσουμε, θα ζήσουμε ή θα πεθάνουμε. Έχει αρκετό καιρό, πολλά παιχνίδια, αλλά σίγουρα το ντέρμπι είναι σημαντικό και για εμάς και για τον Απόλλωνα».